AJOFM Argeș a prezentat situația șomajului în județ

de | 30.08.2021 17:58 | Actualitate, Home

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș, a prezentat situația șomajului în Argeș. S-a arătat că, în urma pandemiei de COVID-19, piața muncii se confruntă cu provocări majore. În acest context s-a constatat o creștere semnificativă a beneficiarilor de indemnizație de șomaj din categoria persoanelor provenite din muncă și o creștere a numărului de persoane care au solicitat adeverință pentru obținerea venitului minim garantat.
Cu toate acestea, la nivelul județului Argeș, șomajul înregistrat în primul semestru al anului 2021 a avut un trend descendent iar la sfârșitul lunii iunie în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș se aflau un număr de 8.706 persoane înregistrate. Din totalul de 8.706 de persoane, 3.323 erau beneficiari de îndemnizație de șomaj iar 5.383 erau șomeri neindemnizați.

CITESTE SI AJOFM ARGEȘ: În atenţia absolvenţilor promoţiei 2021

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: ajofm arges,arges,,beneficiari,munca,somaj

Ultimele articole

Dacia trece la noul logo pe toată gama
Dacia trece la noul logo pe toată gama

Dacia a prezentat încă de la începutul acestui an noile sigle și logotipuri pe care le va utiliza pe modelele sale, dar introducerea lor se va face treptat, relatează profit.ro. Noul logo Dacia este folosit deja în comunicare, pe materialele de marketing, site-urile...