Web Analytics
scris duminică, 30.06.2024

Aeroportul Otopeni, amendat de ANPC după ce s-a stricat aerul condiționat în plină caniculă 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat că a amendat cu 10.000 de lei Aeroportul Henri Coandă din cauza temperaturilor ridicate din terminalele Plecări şi Sosiri, în condițiile în care sistemul de ventilaţie s-s stricat, în plină caniculă.

Aeroportul Otopeni, amendat de ANPC după ce s-a stricat aerul condiționat în plină caniculă 

Citește și O medalie de aur și 5 de argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori

ANPC spune că în urma verificărilor făcute la Aeroportul Otopeni s-a constat că temperatura în zona terminalelor Plecări și Sosiri ajungea la 31 de grade.

„În urma informaţiilor din spațiul public care semnalau defecţiuni la sistemul de ventilaţie din Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi a temperaturilor caniculare din aceste zile, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat un control operativ la acest obiectiv gestionat de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Verificările au confirmat existenţa unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri, precum şi în saloanele din zona internaţională Schengen şi non-Schengen.

Ca atare, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancţiuni: amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei; măsura remedierii deficienţei, în termen de 48 de ore”, spune ANPC într-un comunicat transmis sâmbătă seară și citat de Agerpres.

Miercuri, când în Ilfov și București a fost cod galben de caniculă, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat că sistemul de climatizare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă a fost afectat de o avarie importantă, în special în zona de îmbarcare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită