Web Analytics

Adriana Molfea, manager Spitalul Judeţean Argeş: „Am dat-o în judecată pe Amalia Dumitraşcu, să fim siguri că recuperăm aproape un milion de euro”

de | 30.05.2019 13:24 | Dezvăluiri

# Amalia Dumitrașcu, fost contabil la spital, este investigată de către DIICOT pentru o delapidare de peste 3,9 milioane lei, dosarul nefiind finalizat

De mai bine de un an și jumătate, DIICOT investighează o delapidare de peste 3,9 milioane lei comisă la Spitalul Judeţean Argeş timp de patru ani şi jumătate de către fosta contabilă Amalia Dumitrașcu. În paralel, şi spitalul a acţionat-o în instanţă pe latură civilă pe fosta contabilă pentru a recupera prejudiciul uriaş, procesul fiind pe rol la Tribunalul Argeș.

„A venit expertul, i-am pus totul la dispoziție, avem termen pe 5 iunie”

Metoda prin care acţiona Amalia Dumitraşcu era următoarea: erau întocmite ordine de plată în care la rubrica beneficiar era înscrisă denumirea unui furnizor fictiv al Spitalului Judeţean, iar la contul IBAN şi identificarea fiscală erau trecute datele Rivertex Project, o firmă cu patroni din Ştefăneşti.
Am stat de vorbă cu Adriana Molfea, managerul Spitalului Județean Argeș, pentru a ne spune care este stadiul acțiunilor intentate împotriva Amaliei Dumitrașcu. ”Nu am primit vreo adresă de la DIICOT în ultima vreme, nu știm dacă au trimis-o sau nu în judecată. Voi face o cerere la DIICOT în perioada următoare pentru a ne comunica stadiul dosarului. În procesul pe care Spitalul Județean i l-a intentat Amaliei Dumitrașcu s-a dispus efectuarea expertizei contabile, a venit expertul, i-am pus la dispoziție documentele, avem termen pe 5 iunie, încă nu s-a întocmit raportul de expertiză”, ne-a precizat Adriana Molfea.
Legat de recuperarea prejudiciului uriaș, managerul Spitalului Județean Argeș ne-a declarat că ”interesul meu este să recuperez prejudiciul. Se poate ajunge și la recuperarea extinsă a prejudiciului. Eu fac toate demersurile. În mod normal, nu ar fi trebuit să fac acțiunea asta pe civil, pentru că era suficient că Spitalul Județean s-a constituit parte civilă în dosarul de la DIICOT. Însă tocmai pentru a fi siguri că recuperăm prejudiciul de aproape un milion de euro am dat-o în judecată pe latura civilă pe Amalia Dumitrașcu”.

Frauda, descoperită abia în 2107

Frauda de la Spitalul Județean Argeș a fost descoperită în aprilie 2017 de către directorul economic Isabela Din, cea care îi luase locul Rodicăi Beşliu, pensionată în vara lui 2016. Totul a pornit de la două ordine de plată emise în primăvara lui 2017 la care datele nu concordau cu cele de pe facturi: contul bancar şi codul fiscal difereau faţă de cele de pe factură, iar numele furnizorului era acelaşi.
Trebuie spus că Amalia Dumitraşcu, cea care a delapidat suma de peste 3,9 milioane lei în perioada 2012-aprilie 2017 şi care este cercetată în libertate, mai are o fraudă masivă la activ, dată BCR Piteşti între 2002 şi 2005, împreună cu o altă colegă. În acel dosar, Amalia Dumitraşcu a scăpat de închisoare prin prescrierea faptelor, fiind doar obligată să achite băncii despăgubiri în valoare de 1.604.205 lei.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii