Web Analytics

ADRIAN MIUŢESCU ŞI DAN BICA DESCHID LISTELE PNL PENTRU CAMERĂ ŞI SENAT

de | 22.10.2020 13:16 | Actualitate, Politica si Administratie

# ”PNL A FĂCUT LUCRURI CONCRETE. NOI NU NE LIMITĂM LA PROMISIUNI POLITICE!”

Realizările PNL de până acum în zona Argeșului și a Piteștiului sunt de natură să dovedească oricui că PNL nu doar că este bine intenționat, dar este și un partid politic performant, care nu s-a limitat doar la declarații, ci a bifat proiecte și realizări esențiale pentru dezvoltarea județului.
În primul rând, aceste realizări locale ar trebui să convingă electoratul că listele pentru Camera Deputaților și Senat pe care le propune PNL Argeș sunt cele mai bune, viitorul legislativ având obligația să ducă la îndeplinire proiectele începute.
În al doilea rând, realizările la nivel național se susțin prin cifre pe care nimeni nu le poate nega. Le vom prezenta în cele ce urmează.

Realizări liberale la nivelul județului Argeș

La nivelul județului Argeș, președintele PNL Argeș și deputatul PNL Dan Bica, unul deschizând lista pentru Camera Deputaților, iar celălalt pentru Senat, le propun cititorilor să analizeze realizările PNL de până acum privind județul Argeș și municipiul Pitești.

– La această oră se derulează lucrări la Drumul Expres Pitești – Craiova. Nu sunt vorbe, sunt fapte. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a prezentat perspectivele de finalizare pentru 2024 în cazul acestui drum expres, la fel ca pentru Autostrada Pitești – Sibiu. Vizita premierului Ludovic Orban alături de o echipă ministerială pe șantierul drumului expres dovedește că Guvernul PNL acordă o importanță deosebită drumurilor din România și, implicit, dezvoltării economice a țării.
– Realizarea Centurii de Vest a municipiului Pitești și un pod peste râul Argeș care să-l completeze pe cel deja existent. Fără aceste investiții, Piteștiul se sufocă.
– Pârtia de la Molivișu a primit avizul de la Ministerul Mediului, ministrul Costel Alexe a anunțat acest lucru. De asemenea, această pârtie a luat și avizul de la Ministerul Dezvoltării, lucru pe care îl comunică ministrul Ionuț Ștefan. Urmează scoaterea zonei de amenajare a pârtiei din domeniul silvic pentru a se putea face defrișările necesare și, ulterior, începerea lucrărilor. S-au făcut pași importanți.
– În cazul tronsonului Pitești – Curtea de Argeș, exproprierile vor fi gata până la sfârșitul anului, iar documentația tehnică, adică proiectarea, va fi definitivată până în luna martie a anului viitor, când vor începe lucrările.
– PNL a promovat în instituții oameni tineri, dar cu experiență profesională. Mulți dintre acești oameni n-au mai făcut niciodată politică. Acest lucru este necesar pentru înnoirea sistemului public și pentru implementarea unei noi viziuni instituționale și manageriale.
– Pe listele pentru Parlament, PNL a pus oameni tineri, care au menirea să evolueze în politică și să schimbe în bine această țară. Ei vor fi noul model în politică. Cei care vor ajunge în Parlamentul României vor avea datoria să ducă la îndeplinire, prin inițiative legislative, toate proiectele bune pentru România și să fie în relație de bună și dreaptă colaborare cu executivul.

Realizări liberale în plan național

La nivel național, sunt, de asemenea, câteva realizări care trebuie readuse în atenția publicului. PNL este un partid politic care nu doar a promis, ci a făcut. Prioritatea PNL sunt proiectele mari, dezvoltarea, prosperitatea.
– În cinci luni, Guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde lei. Guvernul Ludovic Orban a elaborat ”Planul Național de Investiții și Relansare Economică”, document care prevede, la nivel național, construirea a peste 3.400 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, 3 spitale regionale, 25 de spitale județene, peste 100 de spitale orășenești, peste 1.000 de unități medicale în mediul rural, sute de grădinițe, școli, campusuri și cămine universitare. Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene.
– S-au alocat 100 de milioane de euro pentru tichete și vouchere de masă destinate pensionarilor. De asemenea, trebuie să anunț o altă sumă record: peste 550 milioane euro pentru IMM-urile din România! Guvernul PNL poate și știe să asigure finanțarea investițiilor mari prin Programul Operațional Regional. Suma alocată pentru creșterea competitivității și a productivității firmelor românești este cuprinsă între 2.000.000 la 6.000.000 euro/grant. Mai mult, Guvernul a prevăzut granturi pentru finanțarea programelor de educație digitală a angajaților din IMM-uri, cu o valoare cuprinsă între 30.000 euro până la 100.000 euro pe proiect și un buget total de 30 milioane de euro. Digitalizarea companiilor și folosirea noilor tehnologii în firmele românești sunt necesități pe care Guvernul PNL le-a înțeles. Este timpul să demontăm mitul “suntem țara cu cei mai talentați IT-iști, dar care îi folosește cel mai puțin“!
– În concluzie, putem spune că am pierdut 3 ani din cauza PSD: 2017, 2018 și 2019. Sunt anii în care PSD a fost la guvernare și nu a făcut nimic, decât a dus o luptă acerbă împotriva justiției. Dacă lucrările la infrastructură începeau din timp, azi am fi fost departe, ca țară. Noi am promis că infrastructura rutieră se va dezvolta sub guvernarea liberală. Și iată că ne ținem de cuvânt. Contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu – Piteşti, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost semnat la data de 11 mai, la Piteşti.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii