Web Analytics

Adrian Miuţescu, liderul noii puteri liberale din judeţ: „Deocamdată, noi nu ne apucăm să vânăm sau să suspendăm oameni”

de | 7.11.2019 13:49 | Politica si Administratie

După învestirea Guvernului Orban, am încercat să aflăm de la președintele PNL Argeș când va fi numit un nou prefect, cine sunt cei aflați în cărți pentru acest fotoliu și cine va veni la conducerea deconcentratelor din județ.
„În primul rând, vreau să vă spun că această învestire a noului guvern reprezintă pentru PNL, pentru președintele Ludovic Orban și pentru noi în primul rând o responsabilitate, o grijă, ca să zic așa. Să nu creadă cineva că sunt momente de euforie. Pentru că situația este dificilă, iar ceea ce trebuie făcut trebuie făcut pentru a corecta niște lucruri care s-au adunat în ani de zile. În perioada asta, noi suntem preocupați, ne implicăm pentru a finaliza campania pentru alegerile prezidențiale. Așa cum știți, duminică sunt alegerile și sigur domnul președinte Iohannis va intra în turul doi. Și va trebui, evident, să ne implicăm și să ne concentrăm pe această treabă cu alegerile prezidențiale. Referitor la treaba cu prefecții, e problema premierului, problema celor care sunt la ora actuală în reorganizarea ministerelor”, a declarat Adrian Miuțescu.

„Deocamdată, nu împărțim funcții”

# Jurnalul de Argeș: Asta ce înseamnă, că abia după turul doi al prezidențialelor se va pune problema schimbării prefectului?
A. Miuţescu: Probabil că da. Deocamdată nu se pune problema asta, pentru că tebuie, evident, ca Instituția Prefectului să-și facă treaba, să nu fie bulversată de lucruri de genul ăsta, care ar putea fi generate de o schimbare peste noapte.
# Jurnalul de Argeș: Știu că sunteți unul dintre președinții de filială din țară apreciați de Ludovic Orban. Ați discutat, vă interesează o funcție de prefect sau aspirați la mai mult?
A. Miuţescu: Deocamdată nu împărțim funcții și văd că, în mod cu totul ciudat, citesc în presă că se pun oameni pe funcții, că se împart funcții. Nu este adevărat. Ceea ce ne preocupă la ora actuală v-am spus, iar în momentul în care vor exista, într-adevăr, anumite decizii, vă vom comunica și o vom face în mod transparent. Eu, personal, nu am discutat, ca să fie vorba despre o solicitare sau o cerere a mea pentru vreo funcție pe undeva.
# Jurnalul de Argeș: Dar știți, probabil, că se vehiculează niște nume de viitori prefecți: Sorina Marin, Cristian Soare, Gelu Tofan, Narcis Sofianu…
A. Miuţescu: Astea sunt speculații, nu sunt informații din interiorul partidului, ca să pot spune că sunt adevărate sau că s-au discutat pe undeva. Sunt fie răutăți ale unor oameni, inclusiv din presă, fie dorințe ale unora, dar în niciun caz nu s-a discutat această poziție și nu s-a făcut o selecție pentru numirea unui prefect.

„Să-și facă toți treaba, nu să dispere după funcții…”

# Jurnalul de Argeș: Dar măcar de principiu presupun că s-a discutat despre criteriile după care vor fi desemnați prefectul şi ceilalţi. În cazul subprefectului, spre exemplu, va fi de la PNL sau din altă parte, va exista o negociere? Decizia va fi de aici sau de la centru?
A. Miuţescu: Nu s-a discutat. Văd că mai agitați și disperați sunt cei care sunt interesați personal de chestia asta. Vă spun la modul cel mai sincer, la noi nu s-a discutat… Probabil că îi macină pe unii. Pe mine mă deranjează subiectul și cred că oamenii trebuie să se debaraseze odată de obiceiul ăsta, de a da din coate numai pentru funcții. Să-și facă toți treaba, să fie oameni serioși, nu să dispere după funcții…
# Jurnalul de Argeș: În privința instituțiilor deconcentrate, când să ne așteptăm la primele schimbări la nivelul conducerilor acestora?
A. Miuţescu: Cum v-am spus, nu am demarat discuții… Ceea ce pot să vă spun – și asta am discutat-o cu președintele partidului și la Pitești, săptămâna trecută, dar și luni, la București: toată administrația centrală și județeană e înțesată de oameni ai PSD care sunt aduși sub diferite forme. Foarte mulți nu sunt cei mai potriviți sau competenți, dar această evaluarea a cadrelor și a situației în instituțiile statului trebuie făcută și trebuie revizuită. Iar ea va începe în momentul în care la nivel central vor fi finalizate aceste reaşezări în ministere, unde, evident, mulți funcţionari vor trebui fie să fie preluați, fie să plece. În primul rând, s-au înjumătăţit ministerele, deci, oricum, oamenii ăia care sunt acolo n-au cum să se mai regăsească toţi în funcţii. Aceste ministere vor face nişte reevaluări, restructurări la nivel judeţean, regional, dar lucrurile astea durează, nu pot fi făcute peste noapte , ci după o analiză şi o gândire foarte serioase, pentru că nu poţi să dezechilibrezi nişte instituţii. Deocamdată, noi nu ne apucăm să vânăm sau să suspendăm oameni.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii