Ce ne puteți spune despre ultima acțiune a reprezentativei României Under 18?
– În luna noiembrie anul trecut, am avut o dublă cu Slovacia, două jocuri la noi acasă. Urmează o acțiune în martie, în Croația, cu Croația, Elveția și Arabia Saudită, meciuri tot amicale. Și mai avem alte acțiuni în iunie, septembrie și octombrie, iar în noiembrie avem calificările pentru Campionatul European de anul viitor, din vară.
Care este activitatea selecționerului echipei naționale Under 18 în această perioadă, până martie?
– De exemplu, chiar recent m-am întors dintr-o acțiune de scouting, alături de Costin Curelea în Antalya, unde am urmărit toți jucătorii eligibili pentru loturile Under 20, Under 19 și Under 18, ce fac parte din echipele de Liga a 2-a, și Liga a 3-a, care erau acolo în pregătire. Muncim foarte mult pe latura aceasta, adică facem deplasări săptămânale, în diferite locații, atât în țară, cât și în afară, pentru a ne vedea la lucru jucătorii. Am discutat cu antrenorii, cu directorii sportivi, legat de viitorul acestor jucători, de planurile pe care aceștia le au cu ei. Și, pe lângă toate astea, avem activitate de birou la Federație, unde raportăm toată activitatea, ne facem planificările pentru tot ceea ce înseamnă partea de pregătire, dar și pentru ce înseamnă acțiunile acestea cu jocuri amicale sau oficiale.
„Bogdan Andone a urmărit să folosească jucătorii în mod egal, dându-le un număr egal de minute”
Am văzut că ați fost și la meciurile lui FC Argeș. Ați stat chiar lângă președintele Dani Coman…
– Am fost la multe meciuri. Am participat la 8 jocuri ale echipelor de Liga 2 și Liga 3, care erau în Antalya în pregătire. Am stat și lângă cei de la FC Argeș, la fel cum am stat la toate echipele care erau acolo. Am urmărit jucătorii pe care îi avem la dispoziție pentru naționalele de juniori.
Cum vi s-a părut FC Argeș în aceste meciuri?
– Am văzut două jocuri. Este clar, este perioada de pregătire. Bogdan Andone a urmărit să folosească jucătorii în mod egal, dându-le un număr egal de minute. A încercat mai multe sisteme în perspectiva celor patru jocuri pe care le mai au în campionatul regular, înainte de accederea în play-off, așa cum au ca obiectiv. Au câteva modificări la nivelul lotului, jucători care au sosit de curând, care trebuie să se integreze în planurile antrenorului. Dar am văzut jocuri bune, jocuri solide, care cred eu că îi pot ajuta în perspectiva meciurilor de campionat.
Ce șanse are FC Argeș să intre în play-off?
– Sunt șanse reale ca FC Argeș să intre în play-off, doar că jocurile nu sunt foarte simple. Adică au jocuri împotriva Craiovei, care este o echipă bună, mai ales pe teren propriu. Au joc împotriva Reșiței, pe care am și văzut-o la lucru și arată bine, spre foarte bine. Am văzut, la fel, două jocuri ale Reșiței, jocuri bune. Au joc cu Metalul Buzău, care este o echipă cel puțin bună, o echipă care mie îmi place. Este o echipă care joacă un fotbal plăcut ochiului, dar și eficient. Și atunci nu este tocmai simplu programul. Dar, până la urmă, aici se fac eforturi destul de mari, este un lot numeros, un lot valoros și, în mod normal, au șanse mari să meargă în play-off.
„FC Argeș a avut în ultima perioadă la națională un singur jucător născut în 2007, Yanis Pîrvu”
În momentul de față ce jucători de la FC Argeș sunt în vizorul dvs?
– FC Argeș a avut în ultima perioadă la națională un singur jucător născut în 2007, este vorba despre Yanis Pîrvu, care deja vine în mod constant la lotul național. Și am mai avea eligibili jucătorii Under 20, pe Măncescu, Tudose și Dulcea, pe care, la fel, i-am urmărit și noi.
Deci, cam aceștia ar fi din Argeș?
– Aceștia au fost jucătorii pe care i-am urmărit, fiindcă ei sunt eligibili pentru aceste loturi.
„Din păcate, probabil, un management prost al CS Mioveni a făcut să se ajungă în situația asta”
Cum comentați dispariția clubului CS Mioveni?
– Ce să spun? Orice dispariție a unui club reprezintă o durere cu siguranță, și nu mă refer la echipa de seniori, mă refer la Centrul de copii și junior, pentru că se formase un centru solid, cu câteva sute de copii, care practic și-au încheiat activitatea. Dar pe lângă asta, totuși, Mioveniul era un club care juca la cel mai înalt nivel, adică în competiții profesioniste devenise deja un club bine cunoscut în țară. Din păcate, probabil, un management prost al clubului a făcut să se ajungă în situația asta. Dar este mare păcat, mai ales că eu cred că tinerii din Argeș aveau o șansă în plus să reușească să fie promovați la nivel de fotbal profesionist.
Cum vedeți pe FC Muscelul Câmpulung?
– I-am văzut și pe ei săptămâna trecută în Antalya, am participat la câteva antrenamente ale lor, inclusiv la un joc amical. Și ei sunt în căutare, au adus mulți jucători pe care încearcă să-i integreze cât mai rapid. Au un mix de jucători cu experiență cu jucători tineri, de perspectivă. Chiar sunt curios să văd cum vor evolua lucrurile, cu toate că pleacă cu șanse destul de mici în a-și îndeplini obiectivul, acela de a evita retrogradarea, ținând cont de diferența de puncte care este între ei și celelalte combatante. Acum, cu venirea noilor jucători, au un antrenor bun, pe Sorin Colceag, plus oamenii din cadrul clubului, inclusiv cei care au venit de la CS Mioveni, Claudiu Cojocaru și Daniel Barbu, oameni care au experiență… Sunt convins că pot arăta mai bine decât au făcut-o până acum.
Citește și Pitești. Cum va arăta bazinul de înot din Prundu. În doi ani va fi gata
Citește și Antrenorul lui Cagliari, despre Florinel Coman: „Are o singură problemă”
0 Comentarii