Web Analytics
scris joi, 01.09.2022

Adrian Bughiu, despre PNL-iști: „Nici dacă le-ar pica un pom plin cu mere în cap tot nu s-ar deștepta”

Vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, transmite un mesaj liberalilor din Argeș care acuză Consiliul Județean că prin Programul pentru școli al României (cunoscut ca și Programul “Cornul și laptele”) va distribui și anul acesta în școli mere din Polonia și nu de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Pitești-Mărăcineni sau de la micii producători locali.

Adrian Bughiu, despre PNL-iști: „Nici dacă le-ar pica un pom plin cu mere în cap tot nu s-ar deștepta”

„Povestea lui Sir Isaac Newton și a mărului care l-a făcut să descopere Legea atracției universale este una dintre cele mai cunoscute. Conform acestei legende, tânărul Isaac Newton stătea sub un măr în grădină, când un fruct i-a căzut în cap și astfel a descoperit gravitația.

Citește și: Viceprimarul Câmpulungului și-a dat demisia

După ultimele afirmații ale unor liberali argeșeni, aflați efemer la conducerea organizației județene, sunt convins că nici dacă le-ar pica un pom plin cu mere în cap tot nu s-ar deștepta și cu atât mai puțin să înțeleagă administrația și legile care o guvernează. Și cel mai grav mi se pare faptul că nici măcar nu fac eforturi să învețe ceva, sau măcar să citească.

Altfel, nu îmi explic cum pot să acuze instituția Consiliului Județean Argeș că prin Programul pentru școli al României (cunoscut ca și Programul “Cornul și laptele”) va distribui și anul acesta în școli mere din Polonia și nu de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Pitești-Mărăcineni sau de la micii producători locali.

În primul rând, LEGEA IMPUNE ca procedura de achiziție a produselor în cadrul Programului pentru școli al României să se facă prin licitație deschisă, altfel spus, este deschisă tuturor celor care îndeplinesc criteriile IMPUSE de lege. Cea mai mare parte din sumele care susțin acest proiect reprezintă ajutor financiar din partea Uniunii Europene, deci cu atât mai mult nu pot fi impuse condiții restrictive de participare sau cu privire la originea produselor.

Citește și: Ziua Porţilor Deschise, vineri, la Ministerul Afacerilor Externe

În al doilea rând, în cadrul Acordului cadru anterior, furnizorul de mere a subcontractat achiziția de mere cu Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Pitești-Mărăcineni. Din păcate însă, la mijlocul anului, institutul a notificat furnizorul că nu mai poate asigura cantitatea de mere solicitată. În aceste condiții, furnizorul a trebuit să achiziționeze mere din Polonia. Mai mult, decât atât, ar fi trebuit să știți, stimați liberali, că HG 640/2017 aprobă derularea acestui Program până în anul 2023! Deci, Consiliul Județean Argeș nu avea cum să semneze contracte pana în 2025, așa cum eronat informați opinia publică!!!..

Fiți convinși că și noi, Consiliul Județean Argeș, ne-am dori ca merele din Argeș să ajungă la copii prin acest program național. Și, de la nivelul nostru, cu atribuții limitate, am susținut și promovat întotdeauna producătorii locali.

Și apropo domnilor liberali, potrivit reglementărilor europene, până în luna martie 2023, România este obligată să transmită CE un raport de evaluare al programului derulat pentru perioada 2017-2022.”, a transmis Bughiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...