Web Analytics

Administratorii unor societăți comerciale, cercetați pentru evaziune fiscală

de | 21.11.2019 10:42 | Actualitate

Șase persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală și complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul calculat este de peste 130. 000 de lei. Autoritățile au pus sechestru asupra tuturor bunurilor deținute de inculpați pentru a recupera prejudiciul cauzat. Pe parcursul urmăririi penale, doi dintre cei cercetați au achitat suma de peste 20.000 de lei. 

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2014, șase persoane, dintre care două persoane cercetate sub aspectul complicității, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, au declarat şi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii de bunuri şi prestări de servicii fictive, printr-un circuit scriptic de tranzacţionare cu trei societăți comerciale de tip fantomă, informează IPJ Argeș.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările, iar dosarul cauzei a fost înaintat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Foto descriptiv

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii