Web Analytics

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătorește Ziua Mondială a Apei prin diverse activități

de | 22.03.2021 03:07 | Actualitate, Politica si Administratie

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătorește Ziua Mondială a Apei prin acțiuni de implicare socială și conștientizare publică a importanței resurselor de apă pentru viață și mediul înconjurător. De la începutul lunii martie pe cursurile de apă administrate au avut loc activități de igienizare, iar vineri, 19 martie, la inițiativa Apelor Române, s-a desfășurat cea mai amplă acțiune de colectare a deșeurilor din zonele construcțiilor hidrotehnice și cursuri de apă, pentru care s-a mobilizat o mare parte din personalul Sistemelor de Gospodărire a Apei (SGA Argeș, SGA Ilfov-București, SGA Giurgiu, SGA Teleorman, SHI Văcărești, SHI Olt). Au fost colectate mari cantități de deșeuri cu ajutorul utilajelor, dar mai ales manual. Acțiunile se doresc a fi un îndemn la responsabilitate socială, fără de care nu putem păstra apele curate.

 

CITEȘTE ȘI: Polițiștii D.G.A. vor fi instruiți de F.B.I.

 

Alături de instituțiile de învățământ partenere, în perioada 8 – 22 martie s-au desfășurat activități tematice sub sloganul Zilei Mondiale a Apei 2021 – “Pretuim apa”, “Ce inseamnă apa pentru tine?”, scopul fiind încurajarea educației ecologice și de protecție a mediului în rândul copiilor și senzibilizarea adulților prin exemplul celor mici.  Peste 1000 de copii și-au transmis mesajele despre importanța apei în viața noastră și a impactului pe care comportamentul nostru, ca  indivizi,  îl are asupra resurselor de apă. Aceste mesaje s-au materializat sub forma unor machete, desene, clipuri video, fotografii, poezii, prezentări, acțiuni în aer liber.

 

CITEȘTE ȘI: Imagini dure cu oi sfârtecate pe raza Ocolului Silvic Vidraru

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a organizat în parteneriat cu Universitatea din Pitești, Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informaticăsesiunea de comunicări “APA pentru viitor, viitorul pentru APE” prin care dorește să le ofere studenților posibilitatea de a participa la activitatea propriu zisă de gospodărire a apelor.

În data de 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, va fi lansat primul cântec dedicat apei realizat de copii, în cadrul unui parteneriat Apele Române și Cantus Mundi Romania.  

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii