Web Analytics

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea – investiţii în Argeş

de | 10.12.2020 13:04 | Actualitate, Politica si Administratie

​Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea și-a concentrat eforturile pentru continuarea lucrărilor de investiții pe cursurile de apă, dar și pentru abordarea noilor investiții.
A fost finalizată investiția „Regularizarea pârâului Vârtej”, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana, județul Argeș. Au fost executate apărări de mal cu ziduri de gabion pe o lungime de 516 metri pe pârâul Vârtej și 550 metri pereu betonat rezemat pe grinda de beton pe pârâul Cotmenița. A fost realizată recalibrarea albiei pârâului Vârtej pe o lungime de 2.000 de metri și s-au construit 3 praguri de fund pe pârâul Cotmenița.
O altă investiție finalizată în proporție de peste 90% este mărirea gradului de siguranță în exploatare a barajului Golești, prin lucrări de modernizare și automatizare, reabilitarea echipamentului hidromecanic, a instalațiilor electrice, a instalațiilor de iluminat, refacerea podului baraj și etanşarea rosturilor de la pile.

Citește și Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea continuă lucrările la obiectivele de investiţii

Citește și Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea a achiziţionat o dragă amfibie multifuncţională

În desfășurare este și lucrarea „Regularizarea pârâului Bascov amonte de confluența cu râul Argeș”. Pârâul Bascov a fost una dintre provocările Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea din cauza inundațiilor produse repetat ca urmare a viiturilor, iar această investiție crește gradul de protecție la inundații a localităților riverane. Începută în 2018, lucrarea a avut ca obiective prevăzute amenajarea albiei pârâului Bascov pe o lungime de 25,5 km și protecția de mal pe o lungime de 2,1 km. Anul acesta au fost efectuate lucrări de amenajare a albiei în localitățile Drăganu, Cotmeana și Pitești, lucrări de protecție mal în localitățile Bascov și Pitești și de praguri de fund din gabioane și anrocamente în localitățile Bascov și Pitești. În prezent se lucrează în zona municipiului Pitești, amonte de confluența pârâului Bascov cu râul Argeș.
Una dintre lucrările noi începute în acest an de către ABA Argeș-Vedea este “Regularizarea pârâului Budeasa, zona de debușare în rigola dig mal drept a acumulării Mărăcineni”. Investiția presupune realizarea de lucrări pe pârâul Budeasa în zona comunelor Budeasa și Mărăcineni și constau în apărări de mal pe o lungime de 1,2 km, 3 praguri de fund și recalibrarea albiei pe o lungime de 3,6 km.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii