Web Analytics

Adeverinţă că se încalcă legea la Primăria Municipiului Piteşti

de | 27.08.2020 13:23 | Opinii

„Prin prezenta se adeverește că în Primăria Pitești, încă din anul 2013 și până în ziua de azi, ba, dacă cetățenii municipiului Pitești au noroc, până când se va instala noul primar, în urma alegerilor din septembrie 2020, legea nu este lege, adică nu este de capul ei, ci este exact cum vrea mușchiul primarului. De asemenea, se adeverește prin prezenta că, dacă cetățenii municipiului Pitești nu au noroc, situație posibilă de altfel, lucrurile rămân așa cum sunt, urmând a fi așezate pe făgașul firesc doar în urma dosarului penal care se va constitui atunci când cine trebuie să afle a aflat, chestiune despre care noi, ca funcționari publici competenți și cu responsabilitate, suntem siguri că se va întâmpla.
Cu această ocazie aducem la cunoștința cetățenilor municipiului Pitești și certificăm faptul că Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții a fost modificată la data de 26.02.2013 prin Dispoziția 442 a primarului Tudor Pendiuc. Este adevărat că Legea construcțiilor scrie la articolul 7, alin. (21) că «Autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public», însă în mod greșit legea prevede acest lucru. Drept care, la Pitești, legea a fost corectată prin dispoziția primarului, prin care se precizează că «aceste acte se exceptează de la liberul acces la informație al cetățenilor, în sensul că nu pot fi consultate în original și/sau în copii și nu se pot elibera copii după acestea». Mai exact, în lista care se numește, fără nicio rușine, «LISTA documentelor emise și gestionate de aparatul de specialitate al primarului care se exceptează de la liberul acces la informație», la punctul 6 scrie destul de clar, pentru a nu se crea confuzie și astfel să se respecte legea:
«Autorizații de construire/desființare, împreună cu documentația anexă prevăzută de lege pentru eliberare, închidere și regularizare, precum și cererile prin care au fost solicitate, cu excepția planurilor de situație».
Astfel, noi, funcționari publici importanți și foarte importanți ai Primăriei Pitești, recunoaștem și mulțumim prin această adeverință fostului primar Tudor Pendiuc pentru îmbunătățirile majore aduse Legii 50/91 privind autorizarea lucrărilor de construcții.
De asemenea, atragem atenția, tot prin această adeverință, că prin decizia primarului nr. 442/2013 se modifică nu numai Legea construcțiilor, ci se aduc îmbunătățiri majore și Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Era imperios necesară modificarea acestei legi la Pitești, pentru că, altfel (Doamne ferește!), orice cetățean ar fi aflat ceea ce nu trebuie să știe decât primarul și aparatul tehnic al acestuia, plus, bineînțeles, cel interesat de rezolvarea ilegală a problemei lui. Așadar, subliniem, esențiale erau modificările aduse Legii accesului la informații de interes public, modificările aduse Legii construcțiilor fiind pierderi colaterale, un fel de bomboană pe colivă.
În concluzie, se adeverește prin prezenta că tot ceea ce e scris mai sus este incredibil de adevărat, drept care semnez, în numele tuturor funcționarilor publici din Primăria Pitești care cred că încălcarea oricărei legi este exclusiv dreptul și obligația lui,
Andrei Cătălin Călugăru, secretar general al Municipiului Pitești”.
Nu scriam cele de mai sus dacă nu ar fi publice declarațiile mai multor candidați la funcția de primar de Pitești, care afirmă că funcționarii publici din primărie vor fi exact așa cum trebuie și cum spune legea lor de funcționare. Dacă spun „vor fi”, e limpede că știu că „nu sunt”. În plus, funcționarii publici din România sunt printre puținii români cu salarii europene.
Pentru o informare completă trebuie citit articolul din pag. 6, intitulat „Absurd de ilegal! Primăria Pitești, prin decizia primarului, modifică mai multe legi”
P.S. Editorialul acesta e, evident, un pamflet!

 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii