Acțiuni preventive pe drumurile din Argeș. Polițiștii au adus și câinele de urmă

de | 9.12.2022 14:05 | Actualitate, Home

Controale ample în Argeș. Vineri, 09 decembrie a.c., polițiștii au verificat transportul rutier de marfă și persoane și starea tehnică a autovehiculelor din trafic.

“Activitatea a avut ca obiective: prevenirea evenimentelor rutiere, prin descurajarea încălcării legislației privind circulația pe drumurile publice (în principal adaptarea vitezei la condițiile meteo-rutiere și menținerea în stare de viabilitate a vehiculelor); responsabilizarea conducătorilor auto profesioniști în respectarea tuturor prevederilor care li se aplică (mai ales a celor referitoare la utilizarea aparatelor tip tahograf și respectarea timpilor de condus și de odihnă), precum și descurajarea migrației ilegale”, a transmis IPJ Argeș.

Pe DN 65, Serviciul Rutier Argeș a organizat o acțiune în sistem integrat, la care au participat și luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și Serviciul pentru Imigrări Argeș și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul controlului transportului rutier – Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Argeș și Registrul Auto Român.

Citește și Peste 400 kg de articole pirotehnice, ridicate de polițiștii argeșeni în urma unei percheziții

IPJ Argeș mai transmite că, în cadrul acestei acțiuni, timp de două ore, ca urmare a săvârșirii de abateri de la normele de circulație pe drumurile publice, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.155 de lei, fiind reținut un permis de conducere (pentru alcool). Alte 8 sancțiuni, în valoare de 3.155 de lei, au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar una, în valoare de 6.000 de lei, a fost aplicată de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, conform O.G. 37/2007.

Ce nereguli au fost găsite

Sancțiunile au fost aplicate ca urmare a lipsei documentelor, neregulilor privind utilizarea centurii de siguranță, a luminilor de întâlnire în timpul circulației pe drumurile naționale, dar și pentru consumul de alcool.

De asemenea, în cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au efectuat, pe DN 73, activități de control în trafic. Au verificat starea tehnică a autoturismelor, respectiv existența eventualelor modificări neomologate aduse autovehiculelor.

Au fost verificate mai multe autoturisme și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.530 de lei, în principal pentru: defecțiuni tehnice, anvelope și instalații de iluminare neconforme etc.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *