Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Acțiuni pentru siguranța pietonilor, în Pitești: campania ”Nu traversa neregulamentar!”

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești au desfășurat acțiuni pe drumurile publice din municipiu pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație cauzate de abaterile pietonilor.

Acțiuni pentru siguranța pietonilor, în Pitești: campania ”Nu traversa neregulamentar!”

Acțiunea face parte din campania de conștientizare ”Nu traversa neregulamentar!”, al cărei principal obiectiv este avertizarea cetățenilor asupra riscurilor la care se expun atunci când traversează prin locuri nepermise.

Sunt vizate, în special, ”punctele negre”, unde s-au produs accidente din cauza traversărilor neregulamentare, dar și zonele în care pietonii contribuie la deteriorarea spațiilor verzi amenajate. În urma activităților preventive desfășurate, polițiștii locali piteșteni au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, însumând 4.455 de lei, pietonilor care nu au respectat normele de circulație pe drumurile publice.

Pe lângă aplicarea sancțiunilor, polițiștii locali le-au explicat pietonilor regulile de circulație, subliniind importanța respectării acestora. Acțiunea vizează conștientizarea pietonilor asupra riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație, precum și păstrarea integrității spațiilor verzi.

Citește și Pitești: Cetățean străin depistat de polițiști la scurt timp după ce a săvârșit un furt

Pentru a evita accidentele rutiere, Serviciul Siguranță Rutieră recomandă pietonilor:

• Să fie prudenți înainte de a traversa strada!

• Copiii trebuie să fie supravegheați atunci când sunt participanți la traficul rutier! Părinții sunt sfătuiți să-i învețe să respecte regulile de circulație, indicatoarele și marcajele rutiere.

• Să traverseze doar prin locuri special amenajate (pe trecerile de pietoni) și doar la culoarea verde a semaforului, acolo unde există.

• Să se asigure întotdeauna, chiar și pe trecerea de pietoni, că traversarea se poate face în siguranță!

• Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgența existentă la un moment dat!

• Să nu circule pe partea carosabilă și, acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia!

• Să nu traverseze prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în stații!

• Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri, deoarece nu pot evalua corect distanțele și vitezele vehiculelor!

Aceste măsuri sunt esențiale pentru reducerea riscului de accidente și pentru menținerea siguranței tuturor participanților la trafic.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...