Web Analytics

Acțiuni de prevenire privind răspândirea Sars-Cov-2 desfășurate în Argeș

de | 12.07.2020 12:15 | Actualitate

 

Aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat, în acest sfârșit de săptămână, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de starea de alertă.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, dar și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat acțiunile de prevenire în zonele aglomerate din județul Argeș și în mijloacele de transport în comun, verificând modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și de distanțare sociale.

Astfel, au fost verificate peste 250 de societăți comerciale, aproape 300 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 600 de persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 11 sancțiuni, în valoare de 13.800 de lei, conform Legii 61/1991.

Polițiștii au efectuat verificări în zona piețelor, centrelor comerciale, sălilor de jocuri de noroc, teraselor, ștrandurilor și în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de prevenire, prin care au adus la cunoștința agenților economici și a persoanelor desemnate pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii 55/2020, să informeze permanent angajații, dar și clienții că este important să respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală, mai ales în spațiile închise.

 

 

Exemple:

În ziua de 11 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au acționat, în zona de competență, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă și pentru prevenirea răspândirii SARS-COV 2, ocazie cu care au controlat 7 societăți comerciale, au legitimate aproximativ 100 de persoane și au verificat 35 de autoturisme, inclusiv mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale (avertismente), pentru 2 șoferi și 2 pasageri din mijloacele de transport în comun, care nu purtau mască de protecție.

În ziua de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat activități, privind respectarea prevederilor legale în vigoare, în centrele comerciale și piețele din zona de competență, precum și în mijloacele de transport în comun din zona Autogară Sud și Centru Militar Județean Argeș. Au fost verificate 10 societăți comerciale și 21 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea de către persoanele fizice a obligației de a purta masca de protecție în spațiile închise, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun.

În ziua de 11 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru prevenirea comerțului ilegal de produse alimentare si nealimentare, în Piața Găvana din municipiul Pitești. Au fost verificați 18 agenți comerciali, dar și persoane fizice și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale (avertismente), pentru nerespectarea obligației de a purta mască de protecție în spațiile închise.

În dimineața zilei de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, în fața unui bloc din cartierul Banat, mai multe persoane ascultă muzică la un volum ridicat și se manifestă gălăgios. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a constatat că cele sesizate se confirmă. Astfel, polițiștii au aplicat celor 9 persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.500 de lei, conform Legii 61/1991 și 9 sancțiuni, în valoare de 9.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Este important ca fiecare dintre noi să aibă un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19. Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii