Web Analytics
scris joi, 20.06.2024

Accident la Pitești. Lovită de mașină când traversa prin loc nepermis

În cursul serii de miercuri, 19 iunie, în jurul orei 19:30, un accident rutier a avut loc în cartierul Trivale din municipiul Pitești. O femeie în vârstă de 63 de ani a fost lovită de o mașină după ce a încercat să traverseze prin loc nepermis.

Accident la Pitești. Lovită de mașină când traversa prin loc nepermis

Citește și: Accident mortal cu scuterul la Popești

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autotursm pe strada Libertății, având direcția de deplasare dinspre Calea Drăgășani spre strada Gazului, în împrejurări ce vor fi stabilite prin cercetări, a accidentat-o pe acea femeie, din Pitești, care s-a angajat în traversare fără să se asigure și fără ca în zonă să existe marcaj pietonal.

Femeia a suferit leziuni (lovită la cap), fiind transportată la spital.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal, conform art. 196 din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Recomandări

În acest context, polițiștii argeșeni recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se facă pe marcajele pietonale, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii autovehiculelor, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță (roata mașinii care se apropie a stat pe loc).

În condiții de vizibilitate redusă, nu vă îngustați câmpul vizual cu articole de vestimentație voluminoase, nu efectuati traversări în fugă, evitați traversările dintre autoturisme sau din spatele unor obstacole ce nu permit conducătorilor auto să vă observe.

Totodată, la traversarea pe timp de noapte, în condiții meteo nefavorabile sau în condiții de soare puternic, luați în considerare disconfortul șoferilor, care ar putea să nu vă observe, astfel rezultând o reacție întârziată și factori favorizanți pentru accident.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită