Web Analytics
scris luni, 17.06.2024

Accident între un autocar cu 42 de copii ucraineni şi un TIR. Planul roşu de intervenţie, activat

Un accident grav s-a petrecut în această dimineaţă în Constanţa, între un TIR şi un autocar plin cu zeci de ucraineni. 13 copii şi doi adulţi au fost răniţi, iar autorităţile au activat de urgenţă planul roşu de intervenţie.

Accident între un autocar cu 42 de copii ucraineni şi un TIR. Planul roşu de intervenţie, activat

Impactul a avut loc între localităţile Tariverde si Baia, chiar la trecerea cu calea ferată, unde şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de remorca autocamionului. În autocar se aflau zeci de persoane, dintre care 42 erau minori. Din fericire, toţi au scăpat cu viaţă.  Mai multe victime însă au fost transportate la spital, iar restul copiilor implicaţi în accident au fost adăpostiţi la o sală de sport din Năvodari. La ora 5:45 a fost dezactivat Planul Roşu.

Citește și: Jandarm găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București. Era împușcat în zona pieptului

„Sosiţi la faţa locului, colegii au găsit 54 de victime dintre care 13 au fost evaluate medical la faţa locului, iar mai apoi au fost transportate la spital 5 victime. Fiind vorba despre doi adulţi şi trei copii, toate cele 5 victime fiind conştiente, cooperante”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanţa.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţă a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negativ”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa. Poliţiştii au deschis un dosar penal  pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. La rândul lor, reprezentanţii ISU Dobrogea au precizat că 49 de persoane implicate în accidentul rutier au fost duse la sala de sport din Năvodari şi vor fi preluate de un alt autocar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită