Web Analytics

ACAROM sprijină industria auto printr-un program pentru integrarea locală a furnizorilor

de | 4.07.2019 13:28 | Economie

Început în 2018 și lansat oficial cu ocazia adunării generale din 24 mai 2018, Programul ACAROM dedicat integrării locale a furnizorilor în România este modalitatea prin care asociația sprijină constructorii de automobile DACIA și FORD, precum și marii furnizori/asamblatori de rang 1 prezenți în țară noastră în demersurile acestora de găsire de noi furnizori pe plan local.

În acest sens, ACAROM colaborează cu direcțiile de cumpărări ale DACIA și FORD pentru a ajuta la creșterea gradului de integrare locală a celor doi constructori de automobile, oferind, în același timp, firmelor interesate oportunități reale de dezvoltare pe termen mediu şi lung.
„Programul de sprijinire a integrării locale, axa principală a asociaţiei noastre, reprezintă o oportunitate adresată companiilor deja prezente în ţara noastră care doresc și au potențialul să devină furnizori pentru componentele căutate de către cei doi constructori de automobile, dar şi companiilor străine interesate de investiţii în sectorul auto din România. Putem creşte astfel cifra de afaceri, numărul de angajaţi şi, nu în ultimul rând, nivelul tehnologic al sectorului auto naţional”, a declarat Gabriel Sicoe (foto), preşedinte ACAROM.
Atât DACIA, cât şi FORD au furnizori localizați pe tot cuprinsul ţării. O serie de alte componente vin din exterior, din țări precum Turcia, Cehia, India, Polonia sau Franța, iar acest program ţinteşte localizarea în ţara noastră a producţiei cât mai multor componente necesare celor doi constructori.
În această idee, DACIA și FORD susţin acest program şi au pus la dispoziția asociaţiei liste cu componente şi mostre ce se doresc a fi localizate în ţară. De asemenea, la sediul ACAROM există o expoziţie cu mostre ale componentelor din lista DACIA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii