Web Analytics

A strâns banii pentru montarea unei valve pe cord, dar nu poate face operaţia

de | 26.07.2017 17:52 | Actualitate

6 ionut# Drama tânărului bolnav care a refuzat inima fratelui mort
Ionuţ Ionescu, tânărul de 28 de ani din satul Rădeşti, comuna Stâlpeni, despre care Jurnal de Argeș a scris, în primăvară, că n-a acceptat inima fratelui mort într-un accident, deși ar fi avut nevoie de un transplant, a reușit, în sfârșit, să strângă banii necesari intervenției chirurgicale care ar reduce substanțial riscurile unei morți subite. Degeaba însă, pentru că, cel puțin momentan, echipa de medici italieni care ar fi trebuit să-l opereze la Spitalul Monza nu-i poate face intervenția.

„Mă simt prost fiindcă oamenii au strâns bani pentru mine și nu am făcut operația”

„Operaţia s-a amânat… Mi-au spus acum că nu pot să procure valva și că atunci când o să reușească, o să mă sune ei… N-au mai sunat… Am vorbit și cu doctora mea de la Fundeni, care a spus că o să-mi trimită dosarul în Anglia, să vadă dacă o să îl primească și dacă da, o să mă duc acolo… Mă simt prost fiindcă oamenii au strâns bani pentru mine și nu am făcut operația”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Ionuţ Ionescu.
Tânărul este căsătorit și are doi copii, Yannis – 6 ani și Miriam – 2 ani, pe care și-ar dori să apuce să-i vadă mari, la casele lor, deși are o stare de sănătate precară. Când s-a născut, nimeni nu i-a dat şansa la o viaţă normală, asta din cauza problemelor congenitale la inimă. Doctorii au estimat că nu va apuca nici vârsta de 7 ani… De atunci, îi tot dau pronosticuri sumbre…. Ultima dată i-au spus că ar trebui să se aștepte ca inima să-i cedeze în orice clipă.

Fratele său, mort în accident de mașină, părea donatorul perfect

Cea mai dramatică parte a poveștii familiei lui Ionuț este aceea că, în 2015, fratele său mai mic, Vlad, un tânăr perfect sănătos, a murit spulberat de un şofer neatent, în timp ce se deplasa pe marginea drumului. Intrat în moarte cerebrală la câteva zile după accident, Vlad părea donatorul perfect. Toată lumea s-a gândit la un posibil transplant, mai puţin Ionuţ, care mărturiseşte că n-ar fi avut niciodată puterea să accepte inima fratelui său, chiar dacă el însuşi lupta cu disperare pentru a lui. A rămas convins că a luat cea mai înțeleaptă decizie, mai ales că, ulterior, a aflat că există o șansă ca medicii să-i repare până la urmă inima bolnavă. O echipă de medici i-a făcut o propunere cu adevărat optimistă, asta după ce dosarul său medical a fost trimis spre analiză, de la Spitalul Fundeni, unde mergea la controlul anual, la completul medical de la Spitalul Monza din Capitală. O operaţie evaluată cu 95% șanse de reușită, pe care, iată, nu o poate face deocamdată, deși a reușit să strângă toți cei 6.000 de euro de care mai avea nevoie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii