Web Analytics

A sosit raportul de control al ANFP. Îl îngroapă pe ex-directorul de la Evidenţa Persoanelor

de | 9.08.2018 15:00 | Dezvăluiri

# Continuă războiul între Consiliul Judeţean şi un fost director de instituţie subordonată # În replică, pe lângă alte procese declanșate împotriva CJ, Viorel Badea (foto) i-a dat în judecată pe toți cei 23 de consilieri județeni care au votat pentru suspendarea sa

Continuă războiul dintre Consiliul Județean și fostul director executiv al Direcției pentru Evidența Persoanelor Argeș, Viorel Badea. Anul trecut, Consiliul Judeţean a decis să ia o măsură extremă împotriva lui Viorel Badea, pe care l-a dat afară, după ce consilierii județeni au votat pentru suspendarea acestuia din activitate. La un an de la demararea ostilităților, pe 25 iulie 2018, a venit și raportul de control al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, care îi este total defavorabil lui Badea, înclinând balanța în favoarea CJ. Activitatea de control s-a desfășurat în baza ordinului președintelui A.N.F.P, Vasile Felix Cozma, și în baza documentelor puse la dispoziția echipei de control de către reprezentanții Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre rapoarte de audit intern și ale comisiilor de disciplină ale CJ Argeș, dar și de un raport al controlului de fond metodologic inopinat efectuat de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI, în care Viorel Badea era găsit vinovat de abateri disciplinare.

Vă prezentăm în continuare cele mai importante fragmente din raportul de control care taxează activitatea fostului director Badea în fruntea Direcției de Evidența Populației.
# Cu privire la sesizarea nr. 25/08.05.2017 formulată de doamna Dinu Mariana, administrator public, împotriva funcționarului public Badea Viorel Marian, director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș. Sesizarea se referea la săvârșirea de abateri disciplinare, în condițiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici.
# Prin Raportul de Audit Intern nr. 5574/13.04.2017 al Serviciului Audit Public Intern din cadrul Consiliului Județean Argeș au fost constatate deficiențe privind emiterea de documente administrative de majorare a drepturilor salariale pentru personalul din cadrul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș.
# Prin Raportul înregistrat sub nr. 401/05.04.2018, Comisia de disciplină a apreciat că domnul Badea Viorel Marian s-a făcut ”vinovat de încălcarea cu bună-știință a faptelor descrise în prezentul proces-verbal, confirmate de probatoriul administrat”, acestea constituindu-se în abateri disciplinare privind Statutul funcționarilor publici, îndatoririle corespunzătoare funcției publice pe care o dețin și normele de conduită profesională și civică prevăzute de lege și atrag răspunderea disciplinară a acestora. Cei doi consilieri din cadrul Biroului Corp Control mai punctează că „la individualizarea sancțiunii disciplinare, comisia a ținut cont de gravitatea faptelor constatate ca abateri disciplinare, având în vedere și studiile juridice ale persoanei cercetate, precum și de importanța funcției publice de conducere ce trebuia să asigure un management eficient al instituției publice coordonate”.
# Cu privire la sesizarea înregistrată la Consiliul Județean Argeș sub nr. 19605/20.11.2017 și la comisia de disciplină sub nr. 199/21.11.2017, formulată de Ionel Voica, secretarul județului Argeș, împotriva funcționarului public Badea Viorel Marian, director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș. Sesizarea formulată se referea la săvârșirea unor abateri disciplinare prevăzute de dispozițiile Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și ale Legii nr.7/2004 privind Codul de Conduită a funcționarilor publici, ale Legii 53/2003, Codul Muncii. De asemenea, se face referire la rezultatele controlului de fond metodologic inopinat efectuat de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Conform Raportului nr. 3946000/25.09.2017, au rezultat anumite deficiențe, disfuncții, nereguli în activitatea direcției verificate. Totodată, s-a menționat efectuarea unui control tematic cu privire la modalitatea de stabilire și acordare a drepturilor salariale personalului detașat de la MAI – DEPABD la DGEP Argeș. Foarte important, în raport se mai menționează că ”din documentele prezentate echipei de control, apreciem că membrii Comisiei de disciplină nu s-au aflat sub incidența dispozițiilor art. 14 din H.G nr. 1344/2007”.

Viorel Badea: „Cu consilierii județeni este un alt dosar”

De cealaltă parte a baricadei, nici fostul director executiv al Direcției de Evidență a Persoanelor Argeș nu stă cu mâinile în sân. A declanșat un război în instanță, care se duce până în ziua de astăzi, pe mai multe fronturi. Ultima contraofensivă a acestui război al lui Viorel Badea cu cei care l-au dat afară e că i-a chemat în instanță pe toți cei 23 de consilieri județeni care au votat pentru suspendarea sa în ședința din iulie 2017.
„Sunt mai multe faze procesuale și sunt mai multe cauze și fiecare cauză reprezintă un dosar distinct. Cu consilierii județeni este un alt dosar. Am cerut anularea hotărârii de destituire și a celei de aplicare a sancțiunii de 20% din salariu. Eu i-am chemat în instanță pentru hotărârea pe care au adoptat-o în calitatea lor de consilieri județeni. Eu nu am nimic cu «X» consilier județean ca persoană fizică, am cu acel «X» consilier județean care și-a exercitat un drept de vot și care a contribuit la luarea unei decizii ilegale împotriva mea. Ma refer la cei care și-au exercitat dreptul de vot, că am înțeles că nu și l-au exercitat toți. Părerea mea este că s-au făcut prea multe abuzuri, care s-a vrut să fie acoperite de către cei din aparatul de specialitate prin votul consilierilor județeni, care au căzut în această capcană”, ne-a declarat Viorel Badea.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Acest personaj sinistru, care taie și spânzură asemenea unui vătaf pe moșie, de mai mult de un deceniu (n.r. 12 ani), este în mod cert animat de o dorință bolnavă de răzbunare.
    Și acest demers, această vendetă personală, a fost demascată prin petiția semnată și depusă la C.J. Argeș de subordonații lui, luându-l prin surprindere.

    Printr-o manevră ieftină de manipulare în mass media locală, acest individ încearcă din răsputeri să limiteze pagubele de imagine produse. Însă opinia publică nu mai este demult atât de naivă și ușor de manevrat și, ce să vezi, nici chiar angajații de la DGEP Argeș.

    Badea Viorel Marian, printr-o tentativă disperată de justificare a ”Jihadului” început încă de la reîntoarcea sa, încearcă inducerea impresiei prin orice vector mediatic, a unui profesionist care a vrut să eficientizeze o instituție. O instituție care de la plecarea sa, vezi Doamne, a început să scârțâie din toate încheieturile.
    Nimic mai fals și mai lipsit de temei. Există o sintagmă care spune că ”NIMENI NU ESTE DE NEÎNLOCUIT”.

    Direcția a funcționat fără absolut nici un ”scurt-circuit” și fără ”FARUL CĂLĂUZITOR” Badea Viorel Marian. Și a funcționat BINE, fără nici un scandal în media timp de mai bine de un an.

    Vorbind în continuare despre eficientizare și profesionalism nu am reușit să identific absolut nici o contribuție remarcabilă în domeniul administrației publice aplicate sau în mediile academice a domnului Badea Viorel Marian și nici CV-ul, destul de firav, nu crează impresia unui titan cu o experiență impresionantă.

    Ba pe deasupra dumnealui încearcă să ne convingă, contrar oricărei minime logici, că aceste mutări sunt esențiale pentru bunul mers al instituției.

    Cu o măsură dispusă unilateral, la scurt timp după reluarea activității, după un an de stat pe ”tușă”, fără o analiză temeinică. O măsură care practic mută funcționari, specializați în ani de zile, într-un domeniu și pe o altă funcție care nu are nici o legătură cu cea anterioară.

    Și totuși nu pot înțelege cum un individ care pozează în profesionistul care eficientizează cu precizia ceasului elvețian din țara lucrului bine făcut, a putut obține un rezultat extrem de rușinos, catastrofal chiar, la ultimul concurs la care a participat pentru ocuparea postului de CONSILIER JURIDIC GRADUL I în cadrul aparatului permanent al Consiliului Local al orașului Mioveni.

    Nota obținută a fost 33,66 de puncte din 100 posibile. Un rușinos 3 (trei). Nici măcar o notă de trecere.

    Pentru cei curioși, iată dovada: CLICK AICI https://ibb.co/f8EriV !!!

    Deci, domnule doctor în științe administrative Badea Viorel Marian, cred că încercați să ne vindeți ceasul cu cuc din gară. ”Advevărul” dvs. este cusut cu ață albă. Nu ține! Și drumul către iad poate fi pavat cu intenții bune! Așa că … voie bună, mă înclin!