A murit unul dintre cele mai importante personaje din istoria Formulei 1

de | 29.11.2021 08:19 | Actualitate, Home, Sport

Echipa Williams Racing a anunțat pe contul de Twitter moartea lui Frank Williams, fondatorul grupului britanic și unul dintre cele mai importante personaje din istoria Formulei 1.

Scurt istoric

Frank Williams avea 79 de ani. Britanicul a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după un accident suferit în anul 1986. Acesta a fost membru al Consiliului de administrație al echipei pe care a fondat-o în 1977. A cedat conducerea Williams în 2012, atunci când proprietar a devenit fondul american de investiții Dorilton Capital.

CITEȘTE ȘI: Căderea lui Ionuţ Popescu, prezentată de Jurnalul încă din luna februarie

În perioadele în care a participat în Formula 1, Williams a câștigat nouă titluri la constructori (1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997), iar ultimul mare succes a venit în 1997, atunci când campion mondial a ieșit Jacques Villeneuve.

În plus, Williams a cucerit și de 7 ori titlul mondial al piloților, dominând Formula 1 în anii ’80 și ’90.

CITEȘTE ȘI: Ana Maria Popescu – desemnată CEA MAI BUNĂ spadasină a lumii

„Cu mare tristeţe echipa anunţă, în numele familiei Williams, decesul lui Sir Frank Williams, fondator şi fost director al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.În urma unei internări care a avut loc vineri, Sir Frank a trecut în nefiinţă în linişte, în această dimineaţă, înconjurat de familia sa. Astăzi îi aducem un omagiu celui pe care l-am iubit şi care ne-a inspsirat. Frank ne va lipsi mult. Le cerem tuturor prietenilor şi colegilor să respecte dorinţa familiei Williams de a i se respecta intimitatea în această perioadă”, se arată în mesajul de deces publicat pe site-ul echipei Williams.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...