A murit unul dintre cele mai importante personaje din istoria Formulei 1

de | 29.11.2021 08:19 | Actualitate, Home, Sport

Echipa Williams Racing a anunțat pe contul de Twitter moartea lui Frank Williams, fondatorul grupului britanic și unul dintre cele mai importante personaje din istoria Formulei 1.

Scurt istoric

Frank Williams avea 79 de ani. Britanicul a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după un accident suferit în anul 1986. Acesta a fost membru al Consiliului de administrație al echipei pe care a fondat-o în 1977. A cedat conducerea Williams în 2012, atunci când proprietar a devenit fondul american de investiții Dorilton Capital.

CITEȘTE ȘI: Căderea lui Ionuţ Popescu, prezentată de Jurnalul încă din luna februarie

În perioadele în care a participat în Formula 1, Williams a câștigat nouă titluri la constructori (1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997), iar ultimul mare succes a venit în 1997, atunci când campion mondial a ieșit Jacques Villeneuve.

În plus, Williams a cucerit și de 7 ori titlul mondial al piloților, dominând Formula 1 în anii ’80 și ’90.

CITEȘTE ȘI: Ana Maria Popescu – desemnată CEA MAI BUNĂ spadasină a lumii

„Cu mare tristeţe echipa anunţă, în numele familiei Williams, decesul lui Sir Frank Williams, fondator şi fost director al Williams Racing, la vârsta de 79 de ani.În urma unei internări care a avut loc vineri, Sir Frank a trecut în nefiinţă în linişte, în această dimineaţă, înconjurat de familia sa. Astăzi îi aducem un omagiu celui pe care l-am iubit şi care ne-a inspsirat. Frank ne va lipsi mult. Le cerem tuturor prietenilor şi colegilor să respecte dorinţa familiei Williams de a i se respecta intimitatea în această perioadă”, se arată în mesajul de deces publicat pe site-ul echipei Williams.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-a tras cortina peste Rock’N Ride Mioveni, ediția a treia 
S-a tras cortina peste Rock’N Ride Mioveni, ediția a treia 

Weekendul plin de adrenalină de la Mioveni s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii și s-a tras cortina peste ediția a treia a Rock’N Ride Mioveni, evenimentul dedicat comunității moto.  Ca de fiecare dată, parada moto din centrul orașului a atras sute de...

Argeș. Bărbat reținut după ce și-a înjunghiat prietenul
Argeș. Bărbat reținut după ce și-a înjunghiat prietenul

Un bărbat de 62 de ani, din Pitești, a fost retinut pentru 30 de zile după ce a încercat să-și omoare prietenul, cu un cuțit. IPJ Argeș transmite:În baza delegării din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Compartimentul de Relații Publice, din cadrul...