Web Analytics
scris luni, 21.10.2024

A murit Paul Di’Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden

Paul Di’Anno, vocalistul de heavy metal cunoscut mai ales pentru că a fost solistul trupei Iron Maiden în primii ani de la înființare, a murit la vârsta de 66 de ani, informează The Guardian.

A murit Paul Di’Anno, fostul solist al trupei Iron Maiden

Casa sa de discuri Conquest Music a confirmat că a murit acasă în Salisbury, adăugând: „În ciuda problemelor grave de sănătate din ultimii ani, care l-au obligat să cânte într-un scaun cu rotile, Paul a continuat să își încânte fanii din întreaga lume, adunând peste 100 de spectacole din 2023”.

Citește și: Poveste impresionantă: Cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală imediat după cursă

Născut sub numele de Paul Andrews în Chingford, estul Londrei, dintr-un tată brazilian și o mamă britanică, Di’Anno s-a alăturat noii trupe Iron Maiden după o audiție în noiembrie 1978, trupa fiind înființată de basistul Steve Harris cu trei ani mai devreme.

Iron Maiden trecuse deja prin doi soliști, iar Di’Anno a fost inițial neimpresionant. Di’Anno a cântat pe albumul de debut autointitulat al trupei din 1980, care a ajuns pe locul 4 în topurile din Marea Britanie, precum și pe următorul album din 1981, Killers.

Iron Maiden au adus un omagiu lui Di’Anno, scriind: „Contribuția lui Paul la Iron Maiden a fost imensă și ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezența sa de pionierat ca lider și vocalist, atât pe scenă, cât și pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci și de fanii din întreaga lume.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...