Web Analytics

A murit Andy Fletcher, co-fondatorul trupei Depeche Mode

de | 27.05.2022 10:15 | Actualitate

Andy Fletcher, co-fondatorul și clăparul formației engleze Depeche Mode, a murit, joi seara, la vârsta de 60 de ani. Trupa a anunțat decesul pe pagina de Facebook: „Andy a fost un om bun, cu o inimă de aur și sărea în ajutor ori de câte ori aveai nevoie”.

Citește și: Mușătești: Prima etapă de branșare a consumatorilor la rețeaua de alimentare cu apă

„Suntem șocați și copleșiți de tristețe în urma morții prietenului nostru drag, membru al familiei noastre și clăparul nostru Andy Fletch Fletcher. Andy a fost un om bun, cu o inimă de aur și sărea în ajutor ori de câte ori aveai nevoie. Era acolo pentru o conversație plină de viață, pentru un râs în hohote sau pentru o halbă de bere rece. Suntem cu sufletul alături de familia sa și vă rugăm să-l păstrați în gândurile voastre și să respectați intimitatea familiei în aceste momente grele”, a scris trupa Depeche Mode într-o postare pe Facebook.

Andy sau Andrew Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham, apoi s-a mutat la Basildon unde a format trupa Composition of Sound, la finalul anilor 1970, alături de Martin Gore și Vince Clarke.

Citește și: Reabilitarea Bulevardului ”Pardon”, al treilea proiect major aproape de dezastru

După ce în trupă a intrat și Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode. Odată cu plecarea cu Vince Clarke din trupă, Martin Gore a devenit compozitor șef, iar trupa s-a bucurat de un succes internațional imens la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, cu piese precum „Personal Jesus”, „Enjoy the Silence” și „I Feel You”. Depeche Mode a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2020.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *