Web Analytics

A început! Sute de piteșteni au semnat la cortul pentru salvarea Pădurii Trivale

de | 20.10.2019 14:16 | Actualitate

Surprinzător  pentru o zi de duminică la prânz, când  oamenii ies de la biserică şi se asează la masă sau sunt plecați la țară, sute de piteșteni au început să vină la cortul cu inscripția “ Salvați pădurea Trivale” şi să semneze pentru declararea ei ca pădure parc şi arie protejată. Printre ei, inginerul horticol Ilarie Isac, unul

dintre fondatorii Simfoniei Lalelelor, dar şi soții Anca şi Gheorghe Barbu, fost consilier local, respectiv rector al Universității Pitești. În doar 30 de minute de la demararea acțiunii, peste 200 de piteșteni veniseră la cort sa semneze. Va reamintim că sunt necesare 7500 de semnături pentru ca inițiativa cetățenească să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești şi să producă efecte pentru protejarea pădurii Trivale. Semnatarii trebuie să aibă domiciliul în Pitești și minimum 18 ani.

Toate informaţiile legat de campanie pot fi găsite pe site-ul https: //parcul-trivale.ro.

Iniţiatorii campaniei sunt doi liberali, dr. Tiberiu Irimia şi consilierul local Narcis Sofianu.

“Deja au intrat sute de hectare în proprietate privată din cele 930 ha din pădurea Trivale, de pe raza municipiului Pitești. Dorim să readucem mare parte dintre aceste proprietăți în domeniul public, pentru a le putea proteja. Sperăm să strângem minimul cerut de lege, 5% din numărul de votanți, adică aproximativ 7500 de semnături, în cel mai scurt timp. Când vom avea aceste semnături, va fi obligatoriu ca inițiativa cetățenească să fie pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local. Se poate respinge la vot, dar cred că nu vor fi consilieri locali împotrivă. Dacă totuși se va respinge, vom merge pe formula referendumului local”, spune consilierul local Narcis Sofianu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Salvati, bine zis !
    Dar, cu vreo 30 de ani in urma, prin imprejurimile Pitestiului erau numai maghernite, acum este mult mai bine.