Web Analytics

A fost trimis în judecată autorul crimei de la Stoeneşti

de | 7.07.2016 12:13 | Actualitate

# Constantin Bragă şi-a înjunghiat victima în cap şi în gât de 23 de ori!

Pe 10 aprilie a.c., o crimă comisă în comuna Stoeneşti cu o ferocitate ieşită din comun îngrozea România. Gladiola Vătăşescu, de 48 de ani, vânzătoare la un magazin din satul Coteneşti, comuna Stoeneşti, a fost ucisă cu zeci de lovituri de cuţit la serviciu de către Constantin Bragă, care lucra la magazin ca muncitor necalificat şi făcuse o mare pasiune pentru ea. Săptămâna trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş l-au trimis în judecată pe odiosul criminal. Iar rechizitoriul întocmit scoate la iveală detalii şocante privind crima şi atitudinea lui Constantin Bragă.

Cu o oră înainte să ucidă, Constantin Bragă a fost la slujbă la biserică

După cum precizează procurorii, Constantin Bragă se angajase ca muncitor necalificat la magazinul din Stoeneşti la scurt timp după ce fusese eliberat din penitenciar, unde stătuse 12 ani, fiind condamnat pentru viol şi tâlhărie. La Stoeneşti, Bragă, care locuia într-o baracă, s-a făcut repede „cunoscut” prin temperamentul său coleric. Cu toate acestea, mai multe persoane îl ajutau, în special cu mâncare. Iar printre acestea se număra şi viitoarea sa victimă, Elena Vătăşescu. Şi în scurt timp, Bragă a făcut o mare pasiune pentru vânzătoarea de la magazin.
Un detaliu şocant, confirmat şi de martora Florentina Moiceanu: cu o oră înainte să ucidă, Bragă a fost la slujbă la biserică alături de viitoarea sa victimă. „În dimineaţa zilei respective, în timp ce se ruga împreună cu Elena Vătăşescu, Bragă Constantin a vociferat în timpul rugăciunii, spunând că «nu mai este cu Dumnezeu»”.
În dimineaţa zilei de 10 aprilie, după slujba de la biserică, Constantin Bragă a mers la magazinul unde lucra Elena Vătăşescu, având asupra sa un cuţit lung de 30 cm şi o sticlă cu antigel, pe care urma să o consume după crimă, cu scopul de a se sinucide.
A aşteptat că victima să rămână singură, după care i-a solicitat o pungă cu măsline.

A lăsat cuţitul înfipt în gâtul victimei

Când Elena Vătăşescu s-a întors cu spatele, Constantin Bragă a prins-o cu mâna stângă de cap şi a înjunghiat-o de nu mai puţin de 27 de ori. 23 dintre lovituri au fost în capul şi în gâtul victimei, ferocitatea asasinului şocându-i şi pe procurori, care nu s-au mai confruntat până acum cu un caz de o asemenea violenţă.
După ce a înjunghiat-o, Constantin Bragă i-a lăsat cuţitul în gât, a fugit şi s-a ascuns pe un câmp. Înainte să fie găsit de săteni şi poliţişti, principalul suspect a încercat să se sinucidă, consumând o jumătate de litru de antigel, dar a fost dus la spital, fiind salvat după două zile de eforturi ale medicilor de la Spitalul Judeţean Argeş. După aceea, Bragă a fost transferat, sub escortă, la un spital de psihiatrie din Piteşti, unde a mai stat internat 24 de ore, după care a ajuns în arestul IPJ Argeş.

Bragă i-a spus de mai multe ori Elenei Vătăşescu că o va omorî şi chiar a îndemnat-o să facă plângere la poliţie

Atunci când Constantin Bragă a fost adus la audieri, acesta i-a şocat din nou pe procurori prin calmul şi satisfacţia cu care a prezentat în cele mai mici detalii crima. După cum precizează procurorii, „inculpatul şi-a motivat fapta comisă cu o cruzime deosebită spunând că era implicat într-o relaţie extraconjugală cu victima, care era căsătorită şi nu dorea să renunţe la relaţia cu soţul său. Nu regretă fapta, prin prisma faptului că astfel s-a asigurat că Elena Vătăşescu nu va mai putea fi într-o relaţie cu soţul său. Totodată, Bragă Constantin a arătat că în mod frecvent i-a spus Elenei Vătăşescu că o va ucide, ultima dată pe 07.04.2016, îndemnând-o chiar să se adreseze poliţiei cu privire la ameninţări”.
Tot la audieri, după ce şi-a prezentat cu lux de amănunte fapta, criminalul a spus că este dispus să arate oricărei persoane interesate cum a comis crima.

Riscă închisoare pe viaţă

Criminalul a fost renegat de părinţi, mai ales că şi-a ameninţat în trecut cu moartea inclusiv mama şi sora. „A ameninţat-o de trei ori că o omoară”, spune Constantin Bragă, tatăl criminalului, iar mama, Maria Bragă, adaugă: „Eu, ca mamă, îi spuneam: «Măi, mamă, nu e bine să faci aşa, măi, mamă, ai făcut destule prostii, te rog frumos, fii băiat cuminte!» Mă aşteptam la aşa ceva din partea lui”.
Pentru fapta sa, Bragă riscă închisoarea pe viaţă. Procesul va începe în această toamnă la Tribunalul Argeş.
Material realizat de Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii