Web Analytics

„A fost omorât în penitenciar, nicidecum nu s-a sinucis”

de | 24.05.2018 10:33 | Actualitate

7 sorescu# Declară avocatul Florentin Sorescu (foto) criminalului de la Stoeneşti, despre moartea încă neelucidată a clientului său

Tot mai multe ipoteze șocante în cazul morții autorului triplei crime de la Stoenești, care în primăvara anului 2016  a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), pe tatăl acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi pe bunicul fetei, Paul Durleci (57 ani).

Deși prima ipoteză vehiculată în acest caz a fost sinuciderea,  nici până la această oră nu au fost făcute publice cauzele decesului criminalului, care a murit subit, în decembrie 2017, după ce a fost adus din Penitenciar la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.  Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficiențe cardio-respiratorii, dar nu s-a putut stabili ce anume a provocat-o (o substanță otrăvitoare, ingerată voluntar sau nu, ori altă cauză).  Asta pentru că, la  aproape o jumătate de an de la decesul bărbatului, rezultatele examenului toxicologic solicitat de anchetatori la IML întârzie să apară. Avocatul autorului triplului asasinat, care este și apărătorul fratelui și tatălui criminalului (achitați de instanța de fond în dosarul în care Laurențiu Durleci fusese condamnat la închisoare pe viață), spune că ies la iveală tot mai multe dovezi care indică faptul că autorul triplului asasinat  a murit, de fapt, în urma bătăilor primite în penitenciar și precizează că există martori ai violențelor incriminate. Se anunță un nou dosar cu acuzații de omor.
De cinci luni, avocatul Florentin Sorescu și familia lui Laurențiu Durleci așteaptă ca anchetatorii să le spună ce l-a omorât pe tânărul de 21 de ani condamnat la închisoare pe viață pentru cele trei crime comise acum doi ani.

„Nu vi se pare ciudat? Celor de la CEDO, cu siguranță da!”

Cazul ar putea ajunge la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.
„În ceea ce-l privește pe Durleci Pavel Laurențiu, îmi parvin din ce în ce mai multe informații că a fost omorât în penitenciar, nicidecum nu s-a sinucis. Deja am aflat de un martor, iar un al doilea s-a oferit pentru a fi audiat.
Cine l-a omorât? Mascații. De ce? Vom afla de la ei. Un lucru este cert: au trecut cinci  luni de când nu a fost redactat raportul de necropsie. Nu vi se pare ciudat? Celor de la CEDO, cu siguranță da!”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, avocatul Florentin Sorescu.

„Voi formula plângere pentru omor”

Familia  lui Laurenţiu Durleci a avut suspiciuni că tânărul a fost bătut în închisoare dinainte ca deținutul să fie dus în stare gravă,  de la Spitalul Penitenciar Colibași, la Spitalul Judeţean. Părinții  cred că Laurențiu a fost bătut în puşcărie şi lăsat să agonizeze, mai ales că medicii le-au spus că tânărul a fost adus prea târziu la spital. Cel mai probabil, cazul morții autorului celor trei crime de la Stoenești va ajunge în instanță. „Negreșit voi formula plângere pentru omor și asta cât de curând. Nu voi mai aștepta raportul de necropsie. A nu se confunda justiția cu un bal mascat.  Cine are urechi de auzit să audă!”, a declarat, pentru Jurnal de  Argeș, avocatul Florentin Sorescu. Reamintim că, de la Poliție, dosarul morții lui Laurențiu Durleci a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Potrivit prim-procurorului Marius Ștefan, abia după sosirea rezultatelor analizelor toxicologice se va putea stabili cauza decesului. Oficialul Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a precizat însă că pe trupul lui Laurențiu Durleci n-au existat urme vizibile de violență fizică.

7 DurleciLaurenţiu Durleci (foto) a murit la sfârşitul lunii decembrie 2017, la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a fost dus de urgenţă din Spitalul Penitenciar Colibaşi (aici fiind internat pentru probleme psihice), după o înrăutăţire a stării sale de sănătate, pusă, inițial, pe seama unei posibile tentative de suicid. O ipoteză respinsă de familia deținutului, dat fiind faptul că, potrivit declarațiilor mamei, Laurențiu Durleci ar fi mărturisit la vorbitor că peste el, în celulă, ar fi intrat  de mai multe ori „urşii” (gardieni mascați, după părerea părinților și a avocatului) şi l-ar fi bătut.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii