Web Analytics

A fost doar un exerciţiu de imagine? Primăriţa de Câmpulung i-a demis pe şefii Poliţiei şi Pieţelor doar la TV

de | 19.11.2020 13:27 | Actualitate, Dezvăluiri

# Cei doi sunt în continuare pe funcții, deși Elena Lăsconi susține că vrea în continuare să scape de ei

”Fac toate demersurile pentru demiterea celor doi. Aici este vorba de încălcarea legii!”. Primarul Câmpulungului a revenit asupra situației create duminică, atunci când a anunțat că i-a demis pe șefii de la Poliția Locală și de la societatea care se ocupă de Piața Centrală, nuanțând intențiile. Și asta pentru că, exact cum a subliniat mereu când i s-a cerut concedierea unor funcționari, legea nu este prea permisivă în asemenea cazuri.
Elena Lăsconi anunțase duminică dimineața faptul că i-a demis pe Dragoș Nicolae, șeful Poliției Locale, și pe Ionel Vlădescu, directorul Piețe Servicii Comunitare Muscel srl, societatea de interes public care administrează piețele și târgurile din municipiu. Asta după ce a verificat modul în care se respectau cerințele impuse joi, la vizita prefectului, pentru posibila redeschidere a pieței, comercianții fiind proptiți pe marginea halei, în exterior. ”La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor”, a anunțat noul primar, considerând că situația descoperită în acea zi nu era una care să ofere siguranță celor din piață. Lucru pe care l-a reafirmat și a doua zi. ”Aveam o soluție de compromis la care am ajuns împreună cu prefectul, dar trebuia să fie luate unele măsuri. Clar nu ne puteam permite să nu respectăm legea și să punem în pericol sănătatea cuiva”, a declarat Elena Lăsconi.
Ce se întâmplase? Sau, mai bine spus, ce nu se întâmplase… Pentru ca spațiul pieței să rămână funcțional, se stabilise ca pe două laturi ale pereților din tablă să fie scoase geamurile de pe rândurile din mijloc, iar la raionul de brânzeturi, de asemenea, să fie dislocate ferestre termopan, scopul fiind acela de a se crea o ventilație menită să nu permită staționarea noului coronavirus în incintă. În plus, polițiștii locali trebuia să dirijeze circulația în piață și să verifice temperatura celor care intră, persoane ce trebuia și să își dezinfecteze mâinile înainte de a trece la cumpărături. Zis și nefăcut, fiindcă primarul Lăsconi a descoperit să geamurile lipseau doar pe o latură a halei, iar la intrare nu era niciun polițist local.

Citește și După aproape un deceniu de chin, Piaţa Centrală din Câmpulung va fi refăcută de Compania de Investiţii

Citește și Poliţiştii Câmpulungului, fraţii Covid-ului

Citește și Comunitarii Câmpulungului se au bine cu poliţiştii, nu cu preoţii

Cei demiși încă sunt șefi

În asemenea circumstanțe a apărut intenția de a-i demite pe șefii de la Poliție și Piețe, Elena Lăsconi declarând ulterior că cei doi au riscat chiar să fie acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor. ”Dacă mâine se interna cineva cu Covid și spunea că a fost în piață, cine era de vină?”, s-a întrebat retoric noul primar al Câmpulungului. ”Practic, duminică, noi ne aflam în afara legii. De aceea am închis piața atunci”, a spus primărița.
Piața s-a redeschis luni, cu mai multe geamuri sparte, cu verificarea temperaturii la intrarea în incintă și cu Poliția Locală în misiune de supraveghere. Șeful-cel-demis al Piețelor era la datorie. ”Din câte îmi aduc eu aminte, era vorba să scoatem geamurile doar pe o latură. Așa se stabilise. Iar acum le-am spart și din partea cealaltă”, ne-a declarat acesta. ”Cine se ocupă acum de Piață?”. ”Eu!”, răspunde Vlădescu. Și are dreptate!
”Cei doi se ocupă în continuare de Poliție și Piață”, spune și Elena Lăsconi. Dar anunță că face demersuri pentru ca cei considerați vinovați să își piardă funcțiile. La mijloc intră Comisia de disciplină și Consiliul Local. Poliția Locală se subordonează direct primarului, așa că procedura demiterii în cazul lui Dragoș Nicolae va fi mai ușoară. Ionel Vlădescu, însă, este directorul unei societăți comerciale deținute în totalitate de Consiliul Local, așa că în cazul lui decizia va fi luată de către cei 19 aleși locali. Iar cum anunțata demitere a celor doi a devenit un nou subiect de interes național pe siajul anterior creat de comportamentul noului primar al Câmpulungului, este evident faptul că Elena Lăsconi va urgenta procedura.

În Piață bătea și bate vântul

Cine intră în Piața Centrală din Câmpulung realizează absurditatea hotărârii guvernanților de a închide asemenea locații. Comercianți puțini au fost, puțini sunt încă, ventilație a fost, acum e curent de-a binelea… Oamenii îngheață la tarabe după ce geamuri din pereții laterali de tablă au fost sparte la propriu, fiind încastrate cu chit. Ici-colo au fost amplasate un fel de arzătoare care ar trebui să încălzească locul, însă sunt ineficiente la doi metri distanță. Iar comercianții tot nu au renunțat la ideea că supermarketurile sunt de o mie de ori mai periculoase decât o piață largă, însă acolo nu se sparg geamurile…
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii