De regulă, spitalele se regăsesc des pe lista instanţelor de judecată, motivul principal fiind recuperarea unor cheltuieli de spitalizare. Uneori mai apar şi litigii de muncă, un capitol la care un adevărat record deţine, în prezent, Spitalul Municipal Câmpulung.
Astfel, la Tribunalul Argeş şi la Curtea de Apel se află înregistrate mai multe dosare de acest fel. De pildă, prin sindicatul Sanitas, se solicită recalcularea unor drepturi băneşti atât în nume colectiv (pentru tot personalul unor secţii şi compartimente), cât şi individual. La rându-le, cinci registratori medicali au dat în judecată spitalul, reclamând neacordarea unui spor salarial. O altă salariată a depus plângere penală la Parchet pentru refuzul unităţii medicale de a pune în practică o decizie definitivă a Curţii de Apel. Apoi, noul manager al Spitalului Municipal Câmpulung îl ameninţă cu un proces pe fostul manager, dar şi el este, la rându-i, luat în vizor de un subordonat care intenţionează să-l cheme în judecată pentru răspundere civilă delictuală. Pe de altă parte, şi spitalul este pe rol de reclamant, contestând procesul-verbal întocmit de către Curtea de Conturi.
Dar culmea proceselor o reprezintă acţiunea deschisă chiar de către jurista spitalului, care tocmai şi-a câştigat la instanţa de fond un spor la salariu. Interesant în acest caz este cum de reuşeşte, în aceeaşi cauză, să pledeze şi în numele spitalului, în calitate de apărător al acestuia, cât şi în nume propriu, în calitate de reclamant!
C.I.B.
Camera Deputaților anunță restructurări
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban, a anunţat miercuri că săptămâna viitoare va fi...
0 Comentarii