Web Analytics

Copiii de la grădiniţe, în vizită la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”

de | 17.10.2019 13:06 | Actualitate

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pitești a sărbătorit venirea toamnei într-un mod inedit vineri, 11 octombrie, printr-o activitate dedicată copiilor de grădiniță, viitori elevi. Intitulat „Bucuriile toamnei”, evenimentul se află la a 4-a ediție și este cuprins în cadrul proiectului „De la grădiniță la școală”, derulat în parteneriat cu 5 unități de învățământ preșcolar din Pitești: Grădinița cu program prelungit (GPP) „Căsuța Poveștilor”, GPP „Primii Pași”, GPP „Dumbrava Minunată”, GPN „Maica Domnului” și GPN „Nicolae Simonide”.
„Dorim să facem mai ușoară trecerea de la învățământul preșcolar la cel primar și, mai departe, în cel gimnazial”, a spus directoarea școlii, Luminița Bratu. Încă de la ora 10, copii de grădiniță au intrat în curtea școlii, însoțiți de educatoare, au vizitat sălile de clasă și s-au bucurat de prezența numeroșilor elevi care i-au așteptat.
Cu ocazia evenimentului, în incinta școlii, elevii, părinții și cadrele didactice au amenajat o expoziție originală și foarte atractivă, cu obiecte specifice portului popular românesc, picturi și fructe. Bucuria s-a manifestat și în curtea școlii, unde au fost amplasate câteva stand-uri cu fructe, legume și prăjituri pentru micuții musafiri. Aceștia au primit baloane și semne de carte. Tot pentru ei, elevii școlii gazdă au organizat câteva momente de dans, muzică și gimnastică. La Școala „Nicolae Iorga” din Pitești vor mai urma activități dedicate copiilor și în lunile decembrie, aprilie și iunie.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii