Web Analytics
scris miercuri, 15.08.2012

Patru zile şi patru nopţi de distracţie la Zilele Oraşului Mioveni

Miercuri, în Sala de Şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Oraşului Mioveni. Sărbătoarea, care a marcat împlinirea a 527 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Mioveni, a ținut până duminică, timp în care s-a desfăşurat un program complex de manifestări cultural-artistice şi sportive. Faţă de anii trecuţi, Zilele Oraşului Mioveni au venit cu două întreceri sportive noi, este vorba de prima ediție a Cupei „Vasile Costescu” la șah și de Cupa Oraşului Mioveni la Darts.
La festivitatea de deschidere a Zilelor Oraşului Mioveni, printre invitaţii primarului Ion Georgescu, ai viceprimarului Aurel Costache şi ai consilierilor locali s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, preşedintele PNL Piteşti, Iani Popa, senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca, dar şi reprezentanţilor partenerilor oficiali – Dacia și BCR Asigurări şi ai altor instituţii. Deschiderea oficială a avut loc pe 9 august, la ora 12,00, când oficialităţile au participat la expoziţia deschisă în holul Primăriei cu genericul „Miovenii de astăzi”. Iubitorii de şah au participat, tot joi, între orele 9-13, la Centrul Cultural Mioveni, la concursul de şah „Cupa Vasile Costescu”, organizat în memoria fostului edil care era un pasionat al sportului minții. Mai târziu, la primărie, s-au decernat şi două titluri de Cetăţean de Onoare. Primarul oraşului, Ion Georgescu, le-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Mioveni domnului prof. dr ing. Chiuţă Nicolae şi domnului general prof. dr Vasile Cândea, preşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. „Aici am făcut un Centru Ştiinţific permanent, unde se vor desfăşura activităţi academice“, a spus Vasile Cândea, în timp ce prof. Chiuţă a specificat: „Am pus bazele Centrului Universul Ştiinţei, iar în perioada următoare vom avea sesiuni ştiinţifice, dar şi şcoala de vară unde vor fi dezbateri despre Cultul Eroilor, istoria Bisericii şi a credinţei şi a şcolii“.
Vineri, 10 august, a fost o zi dedicată manifestărilor sportive. Întrecerile au început la ora 10 şi s-au derulat la Baza de Agrement „Bemo”. De la ora 19,00, a avut loc un spectacol de zile mari în centrul civic, acolo unde au concertat Voodoo Puppets, Pozitiv, Fără vise şi Connect-R. Sâmbătă, 11 august, de la ora 10, au fost programate jocuri şi concursuri, la Baza de Agrement “Bemo”, organizate de cluburile sportive din oraş. Tot de la ora 10,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor “Dacia” s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Cupei oraşului Mioveni la Darts, manifestare organizată cu sprijinul Clubului Sportiv de Darts Mioveni şi Federaţia de Darts din România; la ora 12 a fost programată pe pista de la “Bemo” Cupa oraşului Mioveni la Rallycross. Seara, începând cu ora 17, a avut loc Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi”: defilarea ansamblurilor pe bulevardul Dacia, primirea acestora de către oficiali la Primăria Mioveni şi spectacol în centrul civic. De la ora 22,00, spectacol susţinut de Daggy Project. Duminică, 12 august, de la ora 10,00, au continuat acţiunile sportive la baza “Bemo”, iar de la ora 11 a început concursul “Cupa oraşului la rallycross”. La ora 15,00 a fost programat concursul „Pilot de rallycross pentru o zi”, iar la ora 16,00, primarul Ion Georgescu a premiat câştigătorii. Cei mai mici locuitori ai oraşului au participat la ora 20,00, la concursul RallyBaby, ediţia a III-a, în parcarea din faţa Primăriei. Seara de duminică a fost de-a dreptul explozivă, cu Matteo, Ion Moise Bădulescu şi Horia Brenciu Band.

Patru zile şi patru nopţi de distracţie la  Zilele Oraşului Mioveni

Oficialitățile județene, încântate de eveniment

Președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a ținut să adreseze câteva cuvinte atât locuitorilor din Mioveni, cât și celor care au ținut să fie prezenți la Zilele orașului: „Vă doresc să vă bucuraţi de aceste sărbători cu toţii. Oraşul Mioveni are o viaţă socială vie şi aici se întâmplă lucruri bune, de la o perioadă la alta. La mulţi ani!“. Nici Ion Popa, vicepreședinte CJ, nu s-a lăsat mai prejos și l-a felicitat pe primarul Ion Georgescu, amintind că primul său loc de muncă a fost la Uzina Dacia. „Îl felicit pe domnul primar că, în ciuda tuturor necazurilor cu care ne confruntăm, a găsit resurse pentru realizarea acestui eveniment. De Mioveni mă leagă faptul că aici a fost primul meu loc de muncă, la Dacia. Uzina este un reper pentru judeţul Argeş, la fel ca şi Mioveniul. Iar acum, numele Mioveniului se leagă şi de sport, pentru că Argeşul, prin susţinerea comunităţii de la Mioveni, e reprezentat la nivel înalt în fotbal”. La rândul său, senatorul Șerban Valeca, unul dintre parlamentarii de Argeș care a fost tot timpul aproape de Mioveni, a spus că „am trăit alături de voi 30 de ani şi trăiesc în continuare. Îmi doresc să văd aceeaşi dinamicitate şi de aici înainte. Mioveniul este cel mai tânăr şi cel mai dinamic oraş din România. Mereu se întîmplă ceva aici, se repară sau se construieşte câte ceva. În fiecare cartier se întâmplă astfel de lucruri“.

***

„Ne-am gîndit ca şi tradiţie la toate aceste manifestări organizate cu ocazia Zilelor Oraşului. Mulţumim tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat, dar în special partenerilor Dacia Renault, BCR Asigurări şi Consiliul Judeţean. Sper şi îmi doresc ca şi în apropierea sărbătorii Sfintei Marii locuitorii oraşului să uite de necazurile de zi cu zi, să participe la sărbătoarea oraşului nostru cu plăcere şi să se simtă bine. Avem programate activităţi şi manifestări cultural-artistice şi sportive pentru toţi locuitorii oraşului, pentru toate categoriile de vârstă. Îi aşteptăm pe toţi cetăţenii Mioveniului, dar şi pe ceilalţi argeşeni din localităţile din apropierea oraşului nostru şi nu numai să participe şi să fie alături de noi de astăzi până duminică, inclusiv, atunci când seara, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul de excepţie «La Cazanul lu’ Petrică»”, spunea primarul Ion Georgescu în prima zi a manifestărilor.

***

Manifestările de la Mioveni au fost organizate şi cu sprijinul Centrului Cultural Mioveni, al cărui director, Argentina Culcuş, ne-a declarat: „Mulţumim sponsorilor şi agenţilor economici locali care, în vreme de criză, au acceptat să susţină financiar cea mai mare sărbătoare a oraşului!“
Material realizat de Neluţu Dinu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...