Web Analytics

Cinci mari investitori au făcut ca în comuna Căteasca să nu fie niciun şomer

de | 8.08.2019 13:33 | Economie

Faurecia, depozitul Arctic, producătorul de componente auto Opsan, și firmele Martur și Kirchhoff au investit multe milioane de euro în comuna Căteasca în ultima perioadă de timp și grație acestor investiții s-a reușit ca această localitate să nu aibă în evidențe niciun șomer. Sute de oameni din Căteasca lucrează în prezent pe platformele industriale acestor societăți comerciale de top, ceea ce spune totul despre situația economică din zonă. Despre toate acestee lucruri ne-a vorbit într-un scurt interviu primarul comunei, Eugen Mira, cel care a lăsat să se înțeleagă că vor veni și alți investitori în Căteasca.

„De trei ani, de când sunt primar, în această comună cred că vreo 200 de cetățeni i-am angajat numai eu”

# Cât de benefic este pentru comunitatea locală să aibă mari investitori în localitate?
– Este benefic și pentru investitori, dar și pentru noi, pentru că aceștia plătesc taxe și impozite la autoritatea locală. Vreau să vă spun că nu avem șomeri în localitate. Eu pe Legea 416 am doar trei persoane, una care are o vârstă semnificativă și care nu poate să lucreze și mai am două fete: una este surdomută și una are în creștere un copil. În concluzie, în comuna Căteasca nu există șomeri.
# Știți câți cetățeni din localitate sunt angajați la aceste firme?
– Nu știu exact să vă spun, dar de trei ani, de când sunt primar în această comună, cred că vreo 200 de cetățeni i-am angajat numai eu. Au venit la mine cu CV-ul, pentru că patronii veneau la Primărie și puneau afișe de angajare și eu, la rândul meu, îi trimiteam unde trebuie.
# În afară de acești 200 care au fost angajați de curând, puteți să ne spuneți câți angajați există la aceste firme?
– Sunt foarte mulți, cred că sute de angajați. Pe lângă Faurecia, Arctic și Opsan, avem și firmele Martur și Kirchhoff. Mai mult decât atât, de curând Faurecia se va extinde cu o nouă hală de producție.
# D-le primar, ce i-a atras pe acești investitori în comuna Căteasca?
– În primul rând cred că zona, apoi condițiile și mă refer la gaze, apă, infrastructura, pentru că avem autostrada foarte aproape. Sunt mulțumiți de ce au la dispoziție în această comună și de aceea iată că se mai și extind.
# Cu cât contribuie la bugetul local aceste firme mari?
– Faurecia, Opsan și Arctic se află într-un parc industrial, aparținând firmei CTP Park, care a cumpărat terenul și a făcut halele. Deci, sunt în chirie. CTP Park plătește autorizație de construcție etc. După ce se termină autorizația, impozitul vine la noi. De exemplu, Arcticul de la anul vine la noi…
# Cam cât au investit aceste firme importante?
– Nu știu, dar vă dați seama că foarte mult.
# Ce perspective sunt?
– În curând vom mai avea și alți investitori, pentru că au început să-și manifeste interesul și alte societăți mari din țară. Există o firmă franceză din localitate care are o hală și intenționează să construiască alte două hale de producție și mă refer la croitorie, saltele, termopane etc. Avem investitori importanți și suntem mulțumiți că au ales comuna noastră.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii