Web Analytics
scris joi, 23.05.2019

Profesorul Nicolae Vameşu: „Un cetăţean străin este în spatele retrocedării unei părţi a terenului «Aripi»”

O mărturie importantă este cea a profesorului Nicolae Vameșu, o legendă vie a Clubului „Aripi” și maestru emerit al sportului.
Nicolae Vameșu ne-a declarat: ”Vreau să vă spun că există o lege care nu s-a abrogat de prin anii 90, lege prin care structurile sportive, săli de spectacole nu pot fi demolate decât în cazuri speciale, adică construcția de șosele… Chiar și în acest caz nu se demolează până nu se construiește o alta. Ar trebui ca Primăria Pitești să-i dea pământ în altă parte. Eu am înțeles că proprietarii cer 500.000 de euro, ceea ce este enorm. Normal ar fi ca Primăria să construiască o altă bază sportivă”.

Profesorul Nicolae Vameşu: „Un cetăţean străin este în spatele retrocedării unei părţi a terenului «Aripi»”

„S-a dorit să se facă vile pe terenul de la «Aripi»”

Tot profesorul Nicolae Vameșu mai vine cu o dezvăluire interesantă:
”Dl. Pendiuc, când era primar, a înțeles ce i-am spus eu la momentul respectiv. În primul rând, această lege nu a fost abrogată, iar în al doilea rând, pentru că se voia construcția unor vile, le-am spus că aici a fost o văgăună care s-a umplut cu toate construcțiile demolate începând cu anii 70. Deci nu se poate construi pe acel teren pentru că e o umplutură. Primăria a lăsat-o mai moale, atunci, cu construcția de vile pe acel teren. Acum iată că există o hotărâre judecătorească care se pune în aplicare. Cred totuși că această hotărâre judecătorească poate fi atacată de către Primărie. Eu acum, dacă aș mai fi în activitate, aș lua copiii și părinții, generațiile de copii și părinții care au muncit efectiv la acest teren și aș protesta împotriva acestei decizii. Nu se poate să dărâmi un teren care a costat atâția bani. Pentru ce? Ca să pună ăla porumb. Ce să facă? Am înțeles că vrea să-l vândă, dar vă spun că la mijloc este altcineva. Se pare că un cetățean străin este la mijlocul acestei retrocedări, pentru că vrea să cumpere terenul”.

„Nu se poate să obții acest teren prin declarațiile unora. Da, cunosc, a fost a lui cutare…”

„Nu am putut să mă implic în această perioadă pentru că am suferit o intervenție chirurgicală la coloană în București. Dar problema nu trebuie lăsată în felul acesta. Nu se poate să dăm cu piciorul la munca atâtor generații și rezultatele obținute pe terenul acesta. Zecile de mii de copii care s-au antrenat aici nu pot fi pur și simplu date la o parte. Ca să nu mai spun că în această zonă este o adevărată oază de verdeață. Ce să facă acolo? Niște vile… În afară de Primărie, și cei de la Mediu ar trebui să se implice. Nu se poate așa ceva! E munca atâtor generații, atâtor profesori, sutelor de copii care au ieșit fotbaliști la loturile naționale, copii care au dus faimă Piteștiului… Nu cunosc proprietarii și nici nu știu cum au obținut acest teren. Eu vă spun că părinții mei, când trăiau, mi-au spus că pe acel teren se încercau caii, era un fel de târg. Se pare că nu-i chiar așa! L-au obținut cum l-au obținut! Nu se poate să obții acest teren prin declarațiile unora. Da, cunosc, a fost a lui cutare… Fără acte, fără nimic… Se pare că așa s-a obținut acest pământ. Un singur apel dacă fac, vin zecile de părinți care au muncit, care au avut copii acolo și care nu știu cum să mulțumească școlii pentru unde au ajuns copiii lor. Numai în cazuri de forță majoră se poate demola. Așa spune legea asta care nu s-a abrogat. Eu mai cred că și Federația Română de Fotbal ar trebui să se implice, pentru că avem sute de copii la loturile naționale, jucători care au adus zeci de milioane…”, ne-a mai declarat Nicolae Vameșu.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită