Acesta este titlul conferinței publice a prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, președintele Societății de Științe Istorice din România, care a avut loc marți, 7 mai, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”. Miezul dezbaterii l-a constituit analiza dezvoltării economiei României în ultimii 100 de ani. În această perioadă au fost două etape distincte de recuperare a decalajelor economice și de apropiere față de nivelul mediu european: una de la sfârșitul anilor 1950 până la sfârșitul anilor 1970, iar cea de-a doua, din anul 2000 până în prezent.
La eveniment au participat profesori de istorie, membri ai Asociației Naționale „Cultul Eroilor”, muzeografi, oameni de cultură și elevi pasionați de istorie de la școlile din Pitești. Am remarcat prezența prof. dr. Cornel Popescu, președinte al filialei locale a Societății de Științe Istorice, a prof. dr. Elena Ștefănică, inspector școlar de specialitate, acad. Gheorghe Păun, a istoricilor George Rotaru și Ștefan Dumitrache, ec. Ștefan Alexandrescu, președinte la „Cultul Eroilor” etc.
Dezbaterile au fost antrenante, iar finalul s-a axat pe activitățile Societății de Științe Istorice.
„În primul rând, se cuvine să știm că destinul țării și al nostru, al tuturor, a fost și este strâns legat de cele ce se întâmplă în Europa și în ansamblul lumii”, a declarat dl. Bogdan Murgescu, prof. univ. la Universitatea din București.
A consemnat prof. dr. Constantin Vărăşcanu
Schimb de experienţă Argeş-Catalonia în două şcoli din Piteşti
În perioada 2-8 februarie, două profesoare și douăzeci de elevi din Spania, regiunea Catalonia, de...
0 Comentarii