Web Analytics

Gelu Tofan îi dă replică lui Robert Tudorache: „Nu mai căpușați Ministerul Energiei!”

de | 17.01.2019 15:20 | Actualitate

Cea mai recentă conferință de presă a filialei PNL Argeș a fost dedicată organizației de la Mioveni. Consilierul local din Mioveni, Sorin Fălfănescu și președintele PNL Mioveni- Costel Franțescu au fost invitații speciali. Cei doi au vorbit despre problemele din Mioveni, în timp ce  vicepreședintele PNL Argeș, Gelu Tofan, a vorbit despre criza din energie, prezentând și câteva dintre acțiunile recente ale filialei PNL Argeș. Aduce gazul românesc în casele românilor” este una dintre cele amintite.

De asemenea, vicepreședintele PNL Argeș, Gelu Tofan, nu s-a sfiit să îi dea o replică lui Robert Tudorache, președintele ALDE Pitești și Secretar de Stat în Ministerul Energiei, în contextul în care, zilele trecute, Robert Tudorache a făcut acuzații la adresa PNL Argeș ).

România este, după descoperirile din Marea Neagră, țara cu cele mai mari resurse de gaz din UE. Această acțiune, „Aduce gazul românesc în casele românilor”, este una pe care PNL o va impune întregii țări. Procentul de racordare al gospodăriilor este de 35 %, în comparație cu Ungaria, care nu are aceste resurse și unde sunt branșați în proporție de de 80 %. Chiar județul Argeș este la un procent foarte scăzut, 32 %, aproximativ 66 de localități nu sunt branșate la această utilitate publică. În perioada următoare, vom strânge semnături acolo unde lipsește această distribuție a gazelor naturale. Vom face proiecte locale, le vom înainta consiliilor locale și, cu ajutorul acestor fonduri care vor veni, vom asigura și finanțarea. Ne-am propus ca, în patru ani de guvernare liberală, să dublăm numărul localităților racordate la gaze naturale.

Aceasta este o acțiune a PNL Argeș, care a fost contestată de rivalii noștri politici aflați la putere. Domnul deputat Bica va da un drept la replică celor de la ALDE Pitești, care au atacat această acțiune a noastră. Probabil, ei cred că fac mai multe decât noi, dar o să vin cu contraargumente.

Urmăream criza energiei care ne paște în următoarea perioadă. Este inadmisibil ca o țară producătoare de energie să aibă asemenea prețuri. (…) Tragem acest semnal de alarmă. Dar acest Minister al Energiei este condus și de oameni din județul Argeș. Amintim secretarul de stat de la Câmpulung, domnul Ivan și domnul Lulache, așa cum îi spunea cineva domnului Robert Tudorache.

Toate aceste dezastre care se întâmplă în Ministerul Energiei se datorează acestui partiduleț, remorcă a PSD-ului. Noi, pentru că avem în vedere mai mult partidul PSD, pe care îl atacăm, am cam uitat de acest partiduleț care face un mare rău economiei și energiei românești.

Aș vrea să îi transmit domnului Tudorache că acest ALDE Pitești căpușează Ministerul Energiei prin falanga domnului Dominic. De ce spun acest lucru? În loc să se ocupe de această criză majoră din Energie, domnii de la ALDE se preocupă mai mult să își rotunjească veniturile. Domnul Tudorache a încasat, în doi ani de zile, peste trei miliarde lei.

Recomand domnului Robert Tudorache să nu mai facă astfel de atacuri, pentru că nu-i stă bine și nu este bazat pe anumite argumente. Da, domnule Tudorache, o să primiți un răspuns oficial și vă atragem atenția să nu mai căpușați Ministerul Energiei!!!”, a spus Gelu Tofan în cadrul conferinței PNL Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii