Web Analytics

Realitate cruntă! Fotbalul, handbalul şi voleiul argeşene continuă în ligile secunde

de | 6.06.2018 21:23 | Sport

13 fotbal01Chiar dacă la începutul sezonului competițional fotbalul argeșean părea să se îndrepte către un făgaș normal, și anume acela de a încerca promovarea în Liga I, nici FC Argeș, care nici nu a solicitat licența pentru Liga I, și nici CS Mioveni, club care încă se află în insolvență, nu au dorit acest lucru. Așa se face că rămânem cu cele două echipe de fotbal în Liga a II-a. La fel putem vorbi și despre handbal și volei, acolo unde echipa de volei a Piteștiului a ajuns doar până la baraj, iar echipa de handbal a Mioveniului nu a putut face față echipelor din prima ligă, de asemenea, tot la baraj. Singurul sport care ne onorează în primul eșalon este baschetul, însă nici aici nu stăm foarte bine. BCM U FC Argeș a avut prestații slabe în play-off-ul Ligii Naționale. În concluzie, la finalul acestui sezon competițional, iată că  mergem mai departe cu fotbal, handbal și volei tot în ligile inferioare, ceea ce spune totul despre situația sportului argeșean.

Fotbal: FC Argeş nu solicitase licenţa pentru Liga 1, iar CS Mioveni, încă în insolvenţă

FC Argeş nu avea cum să promoveze la capătul acestui sezon fotbalistic sub nicio formă, din moment ce clubul din Trivale nici măcar nu a solicitat licenţa pentru participarea în Liga I. Suporterii au aflat acest lucru săptămâna trecută şi şi-au dat seama că tot tam-tam-ul făcut la un moment dat pentru ocuparea locului 3, care ducea la baraj, a fost făcut degeaba. De asemenea, au realizat şi că reproşurile de la finalul partidei cu CS Mioveni, când oaspeţii au fost apostrofaţi că au încurcat echipa gazdă în drumul spre locul 3, nu-şi aveau rostul, din moment ce FC Argeş nu a avut niciun moment intenţia de a promova în acest sezon, nedepunând actele pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Federaţia Română de Fotbal a publicat zilele trecute lista cu cluburile care au solicitat licenţa de Liga 1 şi lista cu cele care au primit-o. Astfel, din Liga a II-a, doar 4 cluburi au solicitat acordarea licenţei şi doar 3 au primit-o. Au depus actele Dunărea Călăraşi, Hermannstadt, Chindia Târgovişte şi CS Afumaţi şi au primit-o doar primele trei, ilfovenilor fiindu-le refuzată. De asemenea, din Liga I au depus actele de licenţiere toate cluburile şi toate au primit-o. Pe de altă parte, la CS Mioveni, deși anunța că totul este posibil în privința unei eventuale promovări, faptul că a schimbat antrenorii foarte des și mai ales faptul că acest club se află în insolvență, banii ajungând la jucători ”cel puțin cu întârziere”, au dus la imposibilitatea unei încercări de a promova. De altfel, Mioveniul a terminat campionatul pe un modest loc 9.

Volei: Piteştiul rămâne în liga a doua în urma barajului

13 voleiEchipa de volei feminin a Piteştiului a ratat promovarea în Divizia A1 de volei. Cu o singură victorie obţinută în trei partide, FC Argeş a terminat pe locul 3 turneul de promovare de la Galaţi. În primul eşalon valoric al voleiului feminin românesc au promovat echipa gazdă, CSU Galaţi, şi CSU Oradea. Voleibalistele pregătite de Cristina Zanfir şi Ionela Davidescu au pierdut în prima zi, cu 3-0, disputa cu CSU Oradea, au câştigat apoi, cu 3-2, în faţa celor de la Rapid Bucureşti, iar în ultima partidă au pierdut, cu 3-0 la seturi, în partida cu CSU Galaţi. Antrenoarea Cristina Zanfir este totuși mulţumită în mare parte de ce a realizat echipa: „Noi am câştigat ce era de câştigat. Înaintea partidei cu Galaţiul, Oradea s-a impus în faţa Rapidului cu 3-2 la seturi, după ce Rapidul a condus cu 2-0. Ştiam că indiferent de rezultatul pe care îl vom obţine, nu puteam promova. Pot spune că acest turneu final a fost o experienţă utilă pentru 8 dintre jucătoarele noastre, care s-au aflat la primul turneu final. Obiectivul nostru a fost să ne calificăm la turneul final. Am avut sprijinul conducerii în această luptă pentru promovare, dar trebuie să mai şi poţi să promovezi. Trebuie să mai muncim încă un an pentru a ajunge în prima ligă. Dintre cele patru echipe participante la turneul de la Galaţi, suntem singura echipă care a evoluat cu junioare şi cadete. Vreau să le felicit pe fete pentru ce au realizat în acest sezon”.

Handbal: CS Dacia Mioveni 2012, eşec la baraj

13 handbal01Handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 au încercat să promoveze în Liga Florilor, echipa antrenată de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan participând la turneul de promovare de la Cisnădie. Argeşencele au ocupat locul al treilea din Seria B a Diviziei A, calificându-se la baraj. Aici au mai ajuns locul 2 din Divizia A – Seria B (SCM Timişoara), locul 2 din Divizia A – seria A (Neptun Constanţa), locul 3 din Divizia A – Seria A (Ştiinţa Bucureşti), locul 11 din Liga Florilor (CSM Slatina), locul 12 din Liga Florilor (Danubius Galaţi). Cele şase echipe au fost împărţite în două grupe, CS Dacia 2012 fiind repartizată alături de Neptun Constanţa şi CSM Slatina. Echipa pregătită de Amariei și Huțupan a cedat în ambele partide și va continua, așadar, în liga secundă. Nici handbalistele de la FC Argeş nu au impresionat și au încheiat acest sezon competiţional pe locul 7 al ligii secunde. Echipa pregătită de Titel Răduţă, Paul Mihăilă şi Victor Neagu s-a impus cu 32-26 în ultima deplasare, de la ACS Corona Braşov, din ultima etapă a acestei ediţii de campionat. Victoria formaţiei alb-violete în faţa ocupantei locului 4 s-a conturat încă de la pauză, când piteştencele conduceau cu un avans de 6 goluri. Argeşencele au reuşit şi după pauză să păstreze acest avantaj şi au obţinut astfel o victorie de prestigiu în faţa unui adversar care are în componenţă multe jucătoare valoroase.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii