Web Analytics

Sediul Inspectoratului Şcolar, renovat de firma administrată de soţul adjunctei Eugenia Jianu

de | 8.03.2018 12:02 | Dezvăluiri

11 eugenia jianu# Conflict de interese care se vede şi din satelit!

Un nou scandal cu iz penal se prefigurează la Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Banii alocați de Ministerul Educației pentru renovarea sediului ISJ Argeș – este vorba de suma de 1,2 miliarde lei vechi – au ajuns în conturile firmei Mentor Building SRL. Administratorul firmei care a zugrăvit holurile instituției și a montat uși la birourile inspectorilor școlari este Dorin Cornel Jianu, soțul adjunctei Eugenia Jianu. Ba mai mult, în perioada 2013 – 2016, Eugenia Jianu a fost și salariata firmei căreia i-a fost atribuit anul trecut contractul pentru reabilitarea sediului ISJ Argeș, lucru pe care îl aflăm chiar din declarațiile ei de avere.

ISJ Argeș: „Atribuirea contractului s-a realizat în SEAP”

Am solicitat Inspectoratului Școlar Județean Argeș (printr-o adresă oficială pe legea accesului la informațiile de interes public, după ce anterior „generalul” Tudosoiu a refuzat să ne dezvăluie informația) să ne comunice numele firmei care a zugrăvit sediul instituției și procedura prin care au fost atribuite lucrările. Iată ce ne-a transmis ISJ Argeș, printr-o adresă semnată de „generalul” Dumitru Tudosoiu: „Procedura de achiziție a lucrărilor executate în baza Contractului de lucrări nr. 49 din data de 20.11.2017: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș», a fost încredințare directă cu încadrarea în prevederile art. 7, alin. 5, din Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș a postat în S.E.A.P., în secțiunea Publicitate – Anunțuri, Anunțul cu numărul 133414/31.10.2017, ce cuprinde informații despre contract, condiții contractuale, temene, în vederea primirii ofertelor de la operatori economici, pentru lucrările ce se intenționau a fi achiziționate. Atribuirea contractului s-a realizat în S.E.A.P. prin intermediul Catalogului electronic. Valoarea Contractului de lucrări: «Reabilitare interioară sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș»: 117916,68 lei fără TVA. Contractant: S.C. MENTOR BUILDING S.R.L”. Societate la care, surpriză, administrator este Dorin Cornel Jianu, nimeni altul decât soțul inspectorului general adjunct – Eugenia Jianu.

Mentor Building a obținut în 2010 fonduri europene în valoare de 4,5 miliarde lei vechi

Mai trebuie spus despre SC Mentor Building SRL, firmă de construcții cu sediul în Pitești, că a implementat în perioada 01.06.2010 – 31.05.2012 un proiect cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 4,5 miliarde lei vechi. Proiectul, denumit „Asigurarea sănătăţii şi securităţii în industria construcţiilor – ASICONS”, cofinanţat din Fondul Social European şi bugetul naţional prin POSDRU 2007-2013, a constat în „ameliorarea condiţiilor de muncă şi diminuarea factorilor de risc la care sunt expuşi angajaţii Mentor Building”.
În 2013, firma a implementat la Bascov un alt proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, „Competitivitate sporită și dezvoltare durabilă în cadrul SC Mentor Building SRL prin achiziția de utilaje și echipamente“.

Adjuncta ISJ era în același timp și salariata firmei Mentor Building

11 2016Aruncând un ochi peste declarațiile de avere din ultimii ani ale Eugeniei Jianu, am observat că, în timp ce conducea învățământul argeșean, aceasta figura și ca angajată la firma soțului său. În declarația de avere din 14 iunie 2016, adjuncta ISJ menționează că a obținut 7.483 lei din salariul de la firma Mentor Building, în timp ce soțul său, Dorin Jianu, a cumulat de la aceeași firmă 231.840 lei din dividende și 9.300 lei din salarii. În 2015, Eugenia Jianu a totalizat venituri de 4.419 lei de la aceeași societate, iar soțul său – 24.434 lei. În declarația din 2014, apar menționate venituri de 9.765 lei de la Mentor Building, iar în ceea ce îl privește pe soțul său, acesta nu mai figurează în declarația de avere ca angajat al firmei.
11 2017Ce fel de muncă a prestat Eugenia Jianu la firma de construcții a soțului său? Ne-o spune chiar CV-ul stufos al doamnei inspector, care în 2010 – 2011 a absolvit pe bandă rulantă nu mai puțin de patru cursuri de formare profesională: Atribuţii şi responsabilităţi în domeniul SSM, Acordarea de prim ajutor, Prevenirea bolilor profesionale și Cadrul legislativ şi normele SSM. Adică fix noțiunile din domeniul sănătății și securității în muncă predate în cadrul proiectului implementat de firma Mentor Building în perioada 2010 – 2012. Mai trebuie spus că Eugenia Jianu obținuse încă din 2010 certificate de absolvire la cursurile Formator și Manager de proiect. Practic, toate calificările care îi erau necesare pentru a derula proiectul european implementat de firma administrată de soțul său și pentru a obține venituri frumușele.

Anul trecut, Eugenia Jianu a şters din declaraţia de avere menţiunile despre firma soţului

Interesant este că în ultima sa declarație de avere, datată 13 iunie 2017, Eugenia Jianu nu mai pomenește nimic despre firma Mentor Building SRL, administrată de soțul său. Ca o paranteză, nu am găsit declarațiile de avere ale Eugeniei Jianu pe site-ul Inspectoratului Școlar, deoarece secțiunea cu pricina nu conține absolut niciun document. Deși declarațiile de avere ale salariaților ISJ Argeș sunt ținute la secret, aidoma CV-urilor, am apelat la site-ul Agenției Naționale de Integritate, iar acolo am găsit declarațiile de avere ale doamnei Jianu, aferente ultimilor patru ani.
Am încercat să obținem un punct de vedere din partea inspectorului general adjunct Eugenia Jianu, apelând-o pe telefonul de serviciu, al cărui număr e afișat chiar pe ușa biroului său de la Inspectoratul Școlar. Aceasta nu ne-a răspuns la telefon, cum probabil că nu le răspunde nici dascălilor din Argeș care o sună zilnic pentru probleme de serviciu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Toate lucrările la conexele ISJ sunt făcute de această firma. Cel mai mult a „beneficiat” Palatul Copiilor, gtraţie „comisiei” Linte Ramona, directoare, supusă fdelă a dlui Tudosoiu. Toată lumea ştie treaba asta şi discută.Si mai sunt multe altele

  2. Va rog sa nu mai scrieti minciuni despre doamna Jianu! Este o doamna draguta care raspunde intotdeauna la telefon si se ocupa de toate problemele. Nu cred ca e normal sa distrugeti reputatia unui om asa. In plus inspectoratul scolar arata acum impecabil… deci nu inteleg care este problema voastra …