Al treilea episod din ciclul de conferinţe comemorative dedicate Rezistenţei Armate Anticomuniste muscelene, fondată şi condusă de câmpulungeanul Gheorghe Arsenescu, locotenent-colonel deblocat (epurat) din Armata Regală, a avut loc miercurea trecută, în amfiteatrul Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung.
Primele două episoade au avut menirea de a reintroduce în memoria colectivă a fondatorului şi primului lider al Rezistenţei Armate Anticomuniste din zonă, cea mai longevivă din România, al cărui nume este ignorat în continuare de administraţia publică locală, care refuză să ia în discuţie propunerile privind realizarea la Câmpulung a unui Monument al Rezistenţei câmpulungene, acordarea Cetăţeniei de Onoare Post-Mortem şi redenumirea unei străzi cu numele lui Gheorghe Arsenescu. Astfel, episoadele menţionate au scos în evidenţă cele patru persoane executate (din care trei militari de carieră) şi cele 14 femei întemniţate de comunişti. De această dată, au fost aduşi în atenţie trei clerici, un stareţ şi doi preoţi de mir, susţinători ai lt.col. Gheoghe Arsenescu şi ai oamenilor acestuia, condamnaţi la închisoare, de la unu la 25 de ani de muncă silnică, pentru că împărtăşeau alte valori decât cele ale ateismului şi „reformelor” de tip comunist, bazate pe lupta de clasă.
Şi acest al treilea episod a fost organizat de Asociaţia Urmaşilor Persecutaţilor Regimului Comunist din România şi de Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Gheorghe I. Cotenescu”, condus de prof. Radu Petrescu-Muscel.
0 Comentarii