Web Analytics

Proiect de protejare a 13.000 de hectare de pădure în Muscel

de | 25.10.2017 19:20 | Politica si Administratie

19 carpathiaFundaţia „Conservation Carpathia” a iniţiat un alt proiect de conservare a pădurilor, de data aceasta fiind vizat situl Natura 2000 „Râul Târgului-Argeşel-Râuşor”. Domeniul de peste 13.000 de hectare, situat în partea de sud a Masivului Iezer-Păpuşa, se află în custodia Fundaţiei din anul 2014, iar acum se intenţionează cooptarea tuturor celor care deţin proprietăţi în zonă în scopul realizării unui plan de management care să detalieze toate măsurile şi activităţile necesare unei exploatări responsabile a resurselor, concomitent cu asigurarea protejării naturii.
Prezentarea proiectului a fost făcută săptămâna trecută, la Câmpulung, în prezenţa unor primari de localităţi muscelene şi şefi de ocoale silvice. Expunerile Georgianei Andrei, din cadrul departamentului de comunicare al Fundaţiei, şi a lui Daniel Bucur, manager şi al acestui proiect, au scos din nou în evidenţă intenţia celor de la „Conservation Carpathia” de a realiza în nordul judeţului Argeş, zona Făgăraş-Iezer-Păpuşa, un parc naţional emblematic pentru Europa.
Noul proiect are ca termen de finalizare noiembrie 2019 şi dispune de o finanţare de circa două milioane de lei, parte de la Uniunea Europeană, parte de la bugetul de stat şi Fundaţie. Vor fi efectuate studii pentru identificarea suprafeţelor distincte de vegetaţie, a numărului de specii de animale, a cursurilor de apă şi a caracteristicilor solului, se va realiza o analiză socio-economică a zonei, toate aceste informaţii urmând să constituie baza întocmirii strategiei de protejare şi conservare a sitului. Fundaţia „Conservation Carpathia” pregătise deja elaborarea unui asemenea plan de management, act care va trebui să fie aprobat de Ministerul Mediului.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii