Joi, 25 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Pitești au continuat cercetările într-un dosar de înșelăciune și au identificat și reținut un bărbat.
Citește și: Video. Argeșean reținut pentru că și-a amenințat soția și socrii. Care a fost motivul
Din cercetări s-a stabilit că, pe 22 iulie, în jurul orei 15, un bărbat identificat ca fiind în vârstă de 29 de ani, din Medgidia, ar fi indus în eroare o femeie de 73 de ani, din Pitești, care i-ar fi remis suma de 50.000 de lei, la scurt timp după ce a fost contactată telefonic de cineva care a pretins implicarea într-un accident a unei alte persoane apropiate victimei, context în care suma ar reprezenta o parte din costul presupusei operații necesare pentru persoana apropiată victimei.
Astfel, cel în cauză ar fi pretins că ar fi reprezentant medical, iar banii vor fi utilizați pentru intervenția medicală asupra persoanei apropiate menționate anterior în apelul telefonic, care ar fi internată la un spital din București, în urma unui accident – potrivit IPJ Argeș.
În noaptea de 24 spre 25 iulie, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Craiova, cel în cauză a fost depistat și condus la sedul poliței, unde, după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de vineri, 25 iulie, urmează ca bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor săvârșirii fapei și luarea măsurilor ce se impun.
Atenție la înșelăciunile prin telefon – metoda „Accidentul”
În contextul unei fapte recente de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, polițiștii din cadrul IPJ Argeș le reamintesc cetățenilor câteva măsuri esențiale de prevenire:
- NU oferiți bani necunoscuților! Nu dați curs solicitărilor de bani făcute prin telefon, indiferent de cât de urgent sau grav pare scenariul. Indiferent ce spune persoana de la celălalt capăt al firului, verificați informația!
Sunați imediat ruda despre care vi se spune că ar fi implicată într-un accident. - Nu divulgați informații personale sau bancare! Persoanele care vă contactează telefonic pot folosi datele oferite chiar de dumneavoastră pentru a construi un scenariu convingător.
Fiți prudenți cu ce spuneți, chiar dacă pare că vorbiți cu cineva de încredere. - Polițiștii, medicii sau avocații NU cer bani prin telefon! Dacă cineva pretinde că este polițist, medic sau avocat și cere bani urgent pentru o intervenție, operație sau „rezolvarea unei probleme”, este aproape sigur o înșelăciune.
Solicitați întotdeauna un contact oficial și verificați prin canale sigure. - Vorbiți cu cineva de încredere! Înainte de a lua orice decizie legată de bani, consultați-vă cu un membru al familiei sau o persoană de încredere.
Infractorii profită de izolare, frică și presiune. Nu le permiteți să vă manipuleze! - Apelați imediat poliția! Dacă ați primit un astfel de telefon sau ați fost victima unei tentative de înșelăciune, sunați imediat la 112 sau mergeți la cea mai apropiată secție de poliție.
REȚINEȚI: Scopul escrocilor este să vă sperie și să vă facă să acționați impulsiv. În fața unei povești dramatice, luați o pauză, respirați adânc și verificați informația!
0 Comentarii