Web Analytics
scris joi, 01.05.2025

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (40). Gheorghe Davidescu, fost prefect: „România nu mai este o ţară democrată. Ne-am întors în anii ’50”

La finalul lunii octombrie 2018, soția inginerului silvic Sever Pahonțu, fosta judecătoare Gabriela Pahonțu, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, într-un interviu acordat Jurnalului, a acceptat să vorbească despre infernul la care a fost supus acesta în cadrul serviciului de la Direcția Silvică Argeș, sub conducerea lui Armand Chiriloiu. Regim sancționatoriu halucinant, ca urmare a neintervenției ing. silvic Sever Pahonțu la soția sa, președinta Judecătoriei Curtea de Argeș, pentru „optimizarea” dosarului în care a fost condamnată la închisoare cu executare Alina Chiriloiu, soția directorului Armand Chiriloiu.

Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (40). Gheorghe Davidescu, fost prefect: „România nu mai este o ţară democrată. Ne-am întors în anii ’50”

În final, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu a decedat de cancer din cauza stresului și a torturii permanente, fizice și psihice, de la locul de muncă. Reamintim că ing. silvic Sever Pahonțu, ajuns în condiția efectivă de muribund, a scris un memoriu-denunț prin care a adus această situație la cunoștința autorităților publice, adică Prefectura Argeș, Consiliul Judeţean Argeș și RA Romsilva, rămas fără nicio reacție din partea acestora până în ziua de azi, împotriva legii și a bunului simț.
În memoriul său, funcționarul public ing. silvic Sever Pahonțu, explică tortura suferită la locul de muncă: „Începând cu anul 2012, mi s-au aplicat numeroase sancțiuni disciplinare, tocmai pentru că în contractul colectiv de muncă există prevederea conform căreia salariatului care are trei sancțiuni disciplinare definitive i se desface contractul de muncă. Am contestat toate aceste sancțiuni în instanță și am câștigat definitiv […]
De asemenea, directorul Direcției Silvice, Armand Chiriloiu, a formulat împotriva mea 5 plângeri penale […] Evident că am contestat și această măsură abuzivă, am câștigat definitiv în instanță și în baza hotărârii judecătorești am fost reintegrat în funcție […] Din anul 2012 nu am primit calculator în dotare pentru întocmirea situațiilor cerute de fișa postului, colegilor fiindu-le interzis să-mi permită accesul la calculatoarele lor.
În luna octombrie 2015, am fost mutat forțat cu biroul în camera/magazia îngrijitoarei de ocol, unde încălzirea nu funcționează corespunzător și unde sunt depozitate materialele de curățenie”.

În ce privește decesul funcționarului public ing silvic Sever Pahonțu, se conturează clar cauza în urma declarației medicului Cătălin Cârstoiu: „Sever Pahonţu a avut în 2016 două internări în Spitalul Universitar. Afecţiunile sale puteau fi provocate de stres la locul de muncă”.
Mai există o acuzație publică gravă, aberantă, ca într-un film de groază, cu privire la faptul că directorul Chiriloiu a interzis participarea funcționarilor publici din subordine la înmormântarea colegului lor. L-am întrebat despre această acuzație pe directorul Chiriloiu, însă acesta nu răspunde, împotriva propriului interes. Poate că nu e adevărat, poate a fost și el la înmormântarea colegului Sever Pahonțu, cum ar fi fost normal. Referitor la această acuzație, fostul şef al Direcţiei Silvice Argeş, Gheorghe Davidescu, a declarat: „Am fost la înmormântarea lui Sever Pahonţu, dar din păcate nu am văzut niciun coleg pe acolo, absolut niciunul, deci teroarea şi-a făcut efectul”.

În continuare, campania de presă încearcă să lămurească de ce instituții publice ale statului român nu își fac datoria, astfel încât opinia publică să afle cauza morții funcționarului public ing. silvic Sever Pahonțu.
Repetăm, poate directorul Chiriloiu nu are nicio vină și funcționarii publici din instituțiile publice, plus poliția și procuratura, prefăcându-se că îl acoperă doar sporesc gradul de acuzare!
Pentru că am stat de vorbă cu mai multe personalități care au condus județul, cu mai mulți prefecți ai Argeșului, l-am întrebat pe Gheorge Davidescu, fost prefect de Argeș și fost director al Direcției Silvice Argeș, cum crede că ar fi trebuit să reacționeze autoritățile la primirea memoriului inginerului silvic Sever Pahonțu sau de ce mulți dintre foștii colegi s-au eschivat atunci când i-am întrebat dacă știau despre problemele de serviciu ale fostului șef al Ocolului Silvic Vidraru.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (39). Constantin Tămagă: „La Direcţia «Prefecturi» din cadrul Ministerului de Interne există un corp de inspectori care se ocupă chiar de acest lucru”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (38). Costică Vicol, ex-şef al Direcţiei Silvice Brăila: „Peste noi sunt alţii mai mari, care stabilesc nişte destine”

„Memoriul lui Sever Pahonțu a fost pus la mașina de tocat hârtie”

Dacă ați urmărit campania „Jurnalului de Argeș” știți că, prin acest demers, noi vrem să aflăm dacă autoritățile publice și-au făcut datoria. Ați fost prefect de Argeș și, în această calitate, vrem să vă întrebăm dacă autoritățile publice și-au făcut datoria în cazul inginerului silvic Sever Pahonțu.

– Nu și-au făcut datoria!

Cum ar fi trebuit să procedeze?

– Trebuiau să acționeze conform legii. Acum trebuie văzut cine a ascuns, adică cine era la vremea respectivă prefect și președinte de Consiliu Județean. Deci pur și simplu, nu poți să ascunzi niște documente. A, că nu au dat niciun răspuns și că nu au trimis unde trebuia să trimită… Sunt convins că așa s-a întâmplat, pentru că era vorba de domnul Chiriloiu.
Mai e nevoie să spunem că domnul Chiriloiu este spaima, nu numai a județului, este spaima instituțiilor care ar trebui să aplice legea, să cerceteze ceea ce cetățenii, foști angajați, sesizează niște nereguli?! Dar nu s-a făcut absolut nimic. De frică!

S-ar mai putea face ceva acum, în sensul în care s-ar realiza o anchetă care să scoată la lumină adevărul?

– Nu știu dacă s-ar mai putea face ceva. Mă rog, am văzut părerile celor care au vorbit înaintea mea, mă refer la foștii prefecți. Își dau cu părerea dar vă spun foarte clar că nu s-a dat niciun curs acestui memoriu, nici la Consiliul Județean, nici la Prefectură.

Adică a fost ignorat…

– Nu ignorat, ci pus la tocat. Știți acele mașini de tocat hârtie? S-a dus direct acolo, la mașina de tocat.

„Eu l-am angajat pe Sever Pahonțu, la rugămintea foștilor lui colegi de facultate, dl Flutur, care era ministru și dl Simion Maftei, care era directorul general al Regiei Romsilva”

Așadar, dl Pahonțu a fost angajat în perioada în care dumneavoastră erați directorul Direcției Silvice Argeș.

– Da, eu l-am angajat. Lucra în privat la vremea respectivă, la dl Liviu Pătrașcu de la Foresta Curtea de Argeș. Deci, eu nu l-am cunoscut în momentul la care a trebuit să îl angajez. L-am angajat, la rugămintea foștilor lui colegi, dl Flutur care era ministru și dl Simion Maftei care era directorul general al Regiei Romsilva și care i-au fost colegi de facultate. La noi în silvicultură era o cutumă și colegii aveau între ei nște legături foarte strânse. Și atunci m-au rugat la vremea respectivă, eu fiind director, să îl angajez. L-am angajat la Ocolul Silvic Vidraru, inițial.

„Jurnal de Argeș” a discutat cu amândoi, și cu dl Flutur și cu dl Maftei, au spus că nu știau ce probleme are, nu au aflat nimic, nu știu nimic… Cum vă explicați?

– Au aflat tot, au știut tot, deci este o singură explicație. Atâta timp cât va conduce țara un argeșean, nu dau nume, care este șeful unor servicii, peste toate serviciile, nu vor spune nimic, le e frică!

Vă referiți la generalul pensionar Lucian Pahonțu, șeful SPP?

– Da. Nu știți că în România se iese la pensie și se angajează din nou? Nu a plecat nicio zi din fruntea SPP-ului. A ieșit în rezervă ca general cu patru stele și s-a angajat ca și director civil. Revenind, o să facem discuții mai multe în ceea ce mă privește pe mine și modul în care am fost tratat. Pentru că dacă eu nu aveam o construcție așa cum o am cred că eram demult în locul lui Sever Pahonțu. Dar probabil că vor afla cititorii dumneavoastră când o să spun tot ce am de spus, prin ce am trecut eu din mai 2012 până în mai 2025. Deci 13 ani.
Nu cred că ar fi rezistat mulți. Pe mine mă surprinde altceva, mă surprinde cum colegii din instituție, care au fost angajați și nu mai au legătură cu instituția, au plecat fie natural, prin ieșirea la pensie, fie dați afară, nu au curaj să vorbească. Asta e surpriza. Acest om a creat panică și teroare în rândul tuturor colegilor și cred că îl mai visează și noaptea, nu au liniște. La dl Flutur și la dl Maftei lucrurile sunt clare, domnul Flutur este senator, iar domnul Maftei este director tehnic la direcția Silvică Neamț, deci oamenilor le e teamă, pur și simplu, de aceea se eschivează. Ceea ce s-a întâmplat cu Sever Pahonțu e de notorietate, știe toată lumea de unde a plecat scandalul și ce s-a întâmplat. De ce se fac că nu știu, că nu au vorbit…?!
Știau foarte bine. Există frică și se eschivează. Uitați-vă și cu aceste alegeri, se vede foarte bine că România nu mai este o țară democrată. Ne-am întors în anii ’50.

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (37). Dragoş Predescu: „Ar trebui o cercetare mai amănunţită a arhivei. Pentru că era, cel puţin, de competenţa Poliţiei”

Citește și Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu? (36) Fostul coleg de facultate, ex-director Romsilva, Simion Maftei: „Fiecare trebuie să-şi asume răspunderea pentru ceea ce face!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită