SC Apă Canal 2000 SA Pitești continuă demersurile pentru eficientizarea rețelei de distribuție a apei potabile prin acțiuni sistematice de detecție a pierderilor de apă. În ultima perioadă, echipele specializate ale societății au făcut verificări amănunțite în mai multe zone ale Piteștiului.
Citește și: Poliția Locală Pitești: amenzi de peste 20.000 lei în construcții
Prin utilizarea unor echipamente moderne de monitorizare acustică și localizare a pierderilor – precum geofonul electronic, loggeri de zgomot cu transmisie Nb iot și corelatoarele digitale – Apă Canal 2000 reușește să identifice cu precizie zonele afectate de avarii ascunse sau microfisuri în conducte, ce pot cauza pierderi semnificative de apă – se arată într-un comunicat de presă al societății.
Conform sursei citate, zonele vizate recent de aceste acțiuni au inclus cartierele Prundu, Războieni, Găvana, Trivale, Craiovei, Centru, Nord și Tudor Vladimirescu, unde au fost identificate și remediate mai multe pierderi nedetectabile la suprafață.
Prin aceste acțiuni au fost identificate și remediate aproximativ 70 de avarii. Volumetric, se estimează o reducere a pierderilor cu circa 70-80 mc/h.
„Ținând cont că rețeaua de distribuție a apei potabile lucrează ca un organism viu (schimbări permanente de volume și presiuni în funcție de consum), monitorizarea acesteia este permanentă. Ne preocupăm constant de reducerea pierderilor de apă, o resursă prețioasă pe care dorim să o gestionăm eficient, iar prin aceste acțiuni, nu doar că limităm risipa, dar contribuim și la menținerea calității serviciului oferit consumatorilor” – se arată în comunicatul SC Apă Canal 2000.
Acțiunile de detecție și întreținere a rețelei vor continua conform unui program bine stabilit, astfel încât întreaga rețea de distribuție să fie monitorizată în mod constant și preventiv.
De asemenea, un alt obiectiv important îl constituie reducerea timpilor de remediere a avariilor identificate. În acest sens, avariile sunt prioritizate în funcție de debitul înregistrat și orice pierdere de apă este înregistrată în sistem și are trasabilitate de la identificare până la remediere.
„Recomandăm pe această cale ca toți utilizatorii serviciilor prestate de societatea noastră să ne sesizeze orice nereguli observate în sistemul de alimentare cu apă (lipsă apă, lipsă presiune, avarii vizibile), apelând numărul unic de Call Center 0248 223 237, disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână” – se mai arată în comunicatul semnat de directorul general Mihail Marinescu.
0 Comentarii