Web Analytics
scris joi, 03.04.2025

Scene din viaţa culturală piteşteană (120)

30 mai 2015, în fața Primăriei comunei Teiu. Academicianul Eugen Simion, actrița Ileana Iordache-Streinu (fiica academicianului post-mortem Vladimir Streinu), primarul comunei, Florin Dumitru, și o localnică, Ioana Tatu.

Scene din viaţa culturală piteşteană (120)

În acea zi, a avut loc un simpozion dedicat lui Vladimir Streinu. Mai întâi s-a vizitat casa memorială, apoi, la Căminul Cultural, s-a desfășurat simpozionul propriu-zis (am mai participat criticii literari Paul Cernat și Bianca Burța-Cernat, iar din partea autorităților județene – prefectul Mihai Oprescu). La Primărie, în sala de consiliu local, a avut loc masa oferită de primar.
Au participat și câțiva scriitori piteșteni, precum poetul Aurel Sibiceanu, dar și un scriitor nigerian (nu am reținut numele!) adus de traducătoarea Marilena Lică-Mașala. Firește, elevii Școlii generale „Vladimir Streinu” au susținut, la Căminul Cultural, un recital poetic.

A avut loc și lansarea volumului „Kalende. O istorie a revistei lui Vladimir Streinu”. Academicianul Eugen Simion a promis organizarea unui concurs național la Academie dedicat lui Streinu, dar nu a mai apucat să-l organizeze din lipsă de timp și pentru dispariția sa.
A fost ultima manifestare de amploare la Teiu în cinstea celui mai de seamă fiu al comunei. Totuși, anual, Primăria și Școala îl aniversează pe Streinu, anul trecut fiind invitat corul din Țuțulești, prin mijlocirea generalului de brigadă dr. ing. Constantin Anton.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (119)

Citește și Întors din S.U.A, după un turneu de succes. Cătălin Iancu Jr: „Acum nu aş pleca din ţară, mi-ar fi greu să renunţ la ceea ce am realizat aici”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită