Web Analytics
scris luni, 10.02.2025

Divertismentul digital contribuie la coeziunea unei comunități?

Dovezile istorice indică jocurile de noroc ca fiind una dintre principalele forme de divertisment din timpul liber al oamenilor, de-a lungul evoluției acestora. În urmă cu peste 5000 de ani, oamenii au început să folosească primele zaruri pentru distracție, acestea fiind urmate de către pariurile pe întrecerile dintre carele de luptă și competițiile sportive ori luptele dintre gladiatori.

Divertismentul digital contribuie la coeziunea unei comunități?

Ulterior, jocurile de noroc s-au diversificat, apărând ruleta, jocurile de cărți și jocurile de masă, iar în perioada modernă a omenirii, jocurile de noroc au pătruns și în mediul digital. Platformele de specialitate, precum cele prezentate de cazinoro.com au crescut în popularitate după anii 2000, peste 176 de milioane de persoane bucurându-se de acestea la nivel global în 2024. În 2025, numărul acestora este estimat să ajungă la 210 milioane de jucători. Însă, cum contribuie acest tip de divertisment la coeziunea unei comunități și cum este îmbrățișat de aceasta?

Cât de importante sunt cazinourile digitale pentru comunitățile de jucători din România?

În studiile derulate în România, elementele de distracție, divertisment, socializare și relaxare se regăsesc la mare parte dintre jucătorii autohtoni. Conform studiilor Romslot, un procent de 70% dintre cei care joacă au ca motivație petrecerea timpului liber alături de prieteni sau cunoscuți. Dintre aceștia, 29% sunt ferm convinși să acesta este unul dintre motivele pentru care joacă în cazinourile terestre și pe platformele online cu jocuri de noroc, iar 41% sunt aproape convinși de acest lucru.

Comunitățile de jucători se bazează pe sentimentul de familiaritate dintre cei care joacă, astfel că 55% dintre aceștia participă la sesiunile de joc alături de rude, prieteni și cunoștințe. Ceea ce este interesant în legătură cu sentimentul de apropiere pe care îl oferă jocurile de noroc este că unii dintre jucători vin la cazinou de unii singuri, dar aleg să-și petreacă timpul împreună cu alți participanți.

Eliminarea sălilor destinate divertismentului prin jocurile de noroc din localitățile în care numărul locuitorilor nu depășește 15000 de persoane limitează opțiunile de relaxare la nivel terestru, însă sprijină platformele digitale din acest domeniu. Comunitățile din România au de câștigat de pe urma locurilor de muncă din această industrie, care se ridică la aproximativ 45000.

Totodată, valoarea pieții autohtone digitale de cazinou se ridică la 670 de milioane de dolari în 2025, experții din acest domeniu indicând o continuare a dezvoltării acestui segment în anii care urmează. Astfel, se preconizează o creștere anuală de 4.86%, conform Statista, pentru intervalul 2025-2030, la finalul căreia valoarea acestui sector se va cifra la 810 milioane de dolari.

Care sunt jocurile din cazinourile online care atrag jucătorii români?

Divertismentul digital bazat pe jocurile de cazinou înseamnă pentru jucătorii din comunitățile autohtone trei categorii principale de jocuri: pacanele, bingo și poker. Mare parte din câștigurile obținute de către operatorii care activează în România provin din sloturi, de exemplu, valoarea câștigurilor din 2024 însemnând 557.8 milioane de dolari. Pokerul a contribuit cu 37.2 milioane de dolari, în timp ce bingo a adus un plus de 18.6 milioane de dolari pentru operatorii din acest domeniu de activitate.

Citește și: Medalie de argint la Cupa Europeană de Judo pentru CSM Pitești

Din totalul de 670 de milioane de dolari care vor fi obținuți în 2025, sloturile vor contribui cu 613.4 milioane de dolari, pokerul cu 40.9 milioane de dolari, iar bingo cu 20.5 milioane de dolari, conform statisticilor portalului internațional Statista. Din punct de vedere al numărului de jucători, în 2024, totalul celor care se bucurau de divertismentul digital prin intermediul cazinourilor online în România se ridica la 329.900 de persoane.

Pentru 2025 se preconizează o continuare a evoluției pozitive în privința numărului de conturi active, acestea urmând să atingă 336.000, iar până în 2030, numărul va ajunge la 348.000 de jucători. Iar aceste date inidica faptul că un număr din ce în ce mai ridicat de români vor îmbrățișa relaxarea prin intermediul platformelor de casino online în România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită