Web Analytics
scris duminică, 22.12.2024

Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate din 2025

Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate din 2025

Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate din 2025, conform ordonanței „Trenuleț” privind măsurile fiscale.

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscale bugetare în domeniul cheltuielilor publice, printre ele numărându-se și tăierea voucherelor de vacanță.

Reprezentanții patronatelor din turism spun că măsura îi va afecta pe angajații din acest domeniu și îi va determina pe români să plece în vacanță în alte țări.

ANAT: Au risipit banii publici în an electoral și acuma nu știu de unde să taie

Adrian Voican, vicepreședinte al Asociației Naționale a Asociațiilor de Turism: „A ajuns în posesia noastră un draft al unei ordonanțe de urgență trenuleț și am văzut acolo cu stupoare că voucherele de vacanță ar urma să fie tăiate. 1.300.000 de oameni ar suferi, plus 400.000 de angajați din industria turismului, 200.000 direct și 200.000 care lucrează în activități conexe: transport, agrement, comerț ș.a.m.d. O măsură precipitată, fără cap, au risipit banii publici în an electoral și acuma nu știu de unde să taie și nici nu se pricep după cum se vede, pentru că nimeni nu cred că face economie la boabele de grâu pe care vrei să le însămânțezi la anul. Le facem vânt românilor să plece în Bulgaria, în Grecia, Turcia, oriunde în Europa și efectul va fi devastator”, a spus Adrian Voican într-o postare pe pagina de Facebook a ANAT.

Citește și Ministerul Justiției anunță măsuri după valul de violență din spaţiul public

Cartelul Alfa: Noul guvern trebuie să convoace Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social

Și Biroul Național al Confederației Nationale Sindicale „Cartel ALFA” a luat act cu ingrijorare de proiectul de OUG pregătit de guvern.

„Astfel, Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA trage un semnal de alarmă asupra politicilor de austeritate și a măsurilor economice bazate pe tăieri și înghețări de venituri, care reprezintă soluții superficiale și dăunătoare pentru o economie deja fragilă și vulnerabilizată de evenimentele politice din ultima perioadă.

Constatăm încă odată că decidenții nu au înțeles mesajul cetațenilor la alegerile parlamentare, prin care aceștia au sancționat:

– lipsa de comunicare;

– lipsa de transparență;

– lipsa focalizării decidenților politici pe prioritățile cetățenilor, și nu pe prioritățile lor personale și de grup;

– lipsa de respect a decidenților față de legile țării, care în viziunea lor sunt făcute pentru cetățenii de rând, nu și pentru ei înșiși.

În acest sens, dacă există o situație de criză, noul guvern trebuie să convoace Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, să demonstreze și să justifice situația și să o dezbată cu partenerii sociali, ținând cont de expertiza și experiența practică a organizațiilor sindicale și patronale.

Rezultatul ar trebui să fie un acord care să cuprindă măsuri echilibrate, iar orice propunere de reduceri sau tăieri trebuie să vizeze în primul rând clasa politică și decidenții.

Cu alte cuvinte, lista trebuie să înceapă cu:

a) prorogarea decontărilor de campanii electorale până la 31 decembrie 2026;

b) prorogarea finanțării partidelor până la 31 decembrie 2026;

c) prorogarea aplicării pensiilor speciale pentru parlamentari, primari, președinți de consilii judetene până la 31 decembrie 2026″, se arată în comunicatul de presă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită