Web Analytics
scris marți, 17.12.2024

17 decembrie. Ziua onomastică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Patriarhul Daniel – care își sărbătorește pe 17 decembrie onomastica (de ziua Sfântuui Daniel) – s-a născut în 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș, fiind al treilea copil în familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea.

17 decembrie. Ziua onomastică a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Ciotește și: Mihail Sachelarie, provocat la Argeş TV: „Când n-o să mai vedem aşa ceva înseamnă că ne-am făcut bine”

După ce a absolvit studii doctorale de teologie sub coordonarea părintelui Dumitru Stăniloae, la București, și apoi sub îndrumarea a doi reputați profesori francezi la Strasbourg, Ilie Ciobotea intra în monahism cu numele Daniel la vârsta de 36 de ani. A îmbrățișat viața monahală în 1987 la Mănăstirea Sihăstria, avându-l ca naș de călugărie pe părintele Cleopa Ilie – scriu cei de la activenews.ro.

După trei ani a fost hirotonit arhiereu și a slujit câteva luni ca episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, devenind din 7 iunie 1990 Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

La Iași a avut numeroase inițiative de succes atât pe plan pastoral și administrativ, dar și academic. De notat sunt demersurile de consolidare și restaurare a Catedralei mitropolitane din Iași, fondarea Centrului de Diagnostic și Tratament Providența. În anul 2008, centrul a devenit primul spital al Bisericii cu o structură avizată de Ministerul Sănătății de 102 paturi.

Din septembrie 2007 este Patriarhul României.

Cea mai cunoscută dintre realizările Patriarhului Daniel este împlinirea unui vechi deziderat al românilor: Catedrala Națională care a fost sfințită la o sută de ani de la Marea Unire.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...