Poeta Denisa Popescu a organizat, de-a lungul multor ani, peste 1000 de lansări de carte. Are, iată, o experiență de invidiat. Această experiență s-a văzut săptămâna trecută când și-a lansat propria carte, ultima apărută, a 10-a, „Facă-se Voia Ta. 57 de formule ale acceptării” (Editura Art Creativ, București), carte ce beneficiază de o sensibilă prefață de Varujan Vosganian, președintele Uniunii Scriitorilor din România.
Lansarea a durat fix o oră, incluzând și timpul alocat pictorului Gh. Dobrică, prezent cu o expoziție de „obiecte” artistice. Denisa Popescu a dorit să fie și o lansare aniversară (e născută la 31 octombrie, iar Gh. Dobrică la 1 noiembrie).
A impresionat numărul mare de participanți, peste 120, cu toții oameni de cultură sau iubitori ai actului cultural, un public ideal, deci nu elevi aduși cu clasa, cum se mai întâmplă. Cu toții, prieteni sau admiratori ai poeziei Denisei Popescu.
Despre carte nu a vorbit Virgil Diaconu, de pildă, cel care o prezintă pe coperta a patra, ci tânăra revelație a literaturii piteștene, Mara Onel, de 19 ani, cea care a publicat deja 9 volume (pe ultimul l-am prezentat în „Jurnalul de Argeș”). Mara Onel s-a dovedit a fi nu doar stăpână pe tainele scrisului, ci și o bună vorbitoare.
Despre valoarea Denisei Popescu vorbesc, însă, cel mai bine versurile sale. Iată un exemplu: „Tot mai des, corpul meu iese din mine. O petală pe care nu mă satur s-o simt. Un fel de timp fără rădăcini, atât de blând, că poți auzi puii singuri, departe, plângând”. Poezia creează o anume stare de bine ca o acceptare de sine…
Citește și Pe urmele romanilor şi ale dacilor liberi: Castrul Roman de la Jidova
Citește și Părintele Arhiepiscop Calinic Argeşeanul – aniversat de scriitorii piteşteni
0 Comentarii