Cum a catalogat procesul dintre Prefectură și CJ Argeș: „Să continui demersul numai din dorința de a muri și capra vecinului și să afectezi întreg județul”
Sâmbătă, 26 octombrie, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut un tur de forță în Argeș. Însoțit de ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, și de Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, s-a întâlnit la Pitești cu primarii social-democrați din Argeș și cu candidații PSD pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024.
Discuțiile au vizat finanțările ce pot fi acordate de la bugetul de stat pentru proiecte locale și județene, proiectul de țară al PSD pentru perioada următoare și calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare.
Unul dintre subiectele abordate de premier a fost și procesul intentat de Prefectură, care a blocat bugetul Consiliului Județean Argeș, deși există o decizie judecătorească favorabilă CJ.
„Sunt 45 de milioane, bani vechi. Mi se tot spune de vreo lună această situație de la dumneavoastră. Mi se pare rușinoasă. Din ambiții politice să blochezi în instanță niște bani pe care tu știi că argeșenii îi vor pierde, stând acest litigiu în instanță. Mi se pare o abordare de anii ’92. Abordarea corectă ar fi fost ca liderii politici să se așeze la masă și să găsească o soluție, mai ales că avem o decizie în instanță care a fost favorabilă Consiliului Județean. Să continui demersul după ce un magistrat ți-a spus: „Consiliul Județean are dreptate”, să continui demersul numai din dorința de a muri și capra vecinului și să afectezi întreg județul mi se pare, repet, o abordare din anii ‘90-‘92, maxim ’96. Nu am mai auzit în alt loc din țară așa ceva”, a spus Marcel Ciolacu.
Citește și Ion Mînzînă: „Am făcut un mare pas spre modernizarea Spitalului Judeţean”
„Este necesar un parteneriat solid între statul român, patronate și sindicate pentru a întări industria auto”
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Mioveni și cu liderii sindicali de pe platforma Dacia. Tema centrală a discuțiilor a fost susținerea pe care Guvernul o poate oferi industriei auto pentru a face față provocărilor generate de tranziția verde. Premierul a subliniat importanța colaborării dintre Guvern, autoritățile locale și mediul de afaceri pentru a menține competitivitatea industriei auto din România.
„Viitorul economic al României stă în industria auto! Dar provocările pentru sectorul auto sunt foarte mari în contextul actual. Este nevoie de o abordare nouă, și cred că este necesar un parteneriat solid între statul român, patronate și sindicate pentru a întări industria auto’ care înseamnă în România aproape 250.000 de locuri de muncă. Dacia este lider în România, iar prioritatea noastră este să sprijinim industria auto care asigură 27% din exportul României și 13% din PIB. Ne vom întâlni și cu patronatele din industria auto pentru a vedea unde poate interveni statul ca să reducă din costurile de producție. Una dintre măsurile pe care le avem în vedere este aceea de a reduce cu 5% impozitarea muncii în zona veniturilor mici spre medii, ceea ce va duce la o scădere a efortului patronatelor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Alte măsuri de susținere a industriei auto anunțate de Marcel Ciolacu vizează dezvoltarea programului Rabla, dublată de achiziționarea mașinilor românești pentru administrația locală și națională.
M.S.
0 Comentarii