Web Analytics
scris duminică, 27.10.2024

Alegeri în Georgia. Partidul pro-rus a câştigat alegerile

Partidul de guvernământ din Georgia, Visul Georgian, a câştigat alegerile parlamentare împotriva unei coaliţii de opoziţie pro-europene care a refuzat în cursul nopţii să-şi recunoască înfrângerea, a anunţat duminică dimineaţă Comisia Electorală Centrală, conform AFP şi dpa.

Alegeri în Georgia. Partidul pro-rus a câştigat alegerile

Visul Georgian, partid conservator şi naţionalist condus de miliardarul Bidzina Ivanişvili, a obţinut 54,08% din voturi, faţă de 37,58% pentru coaliţia pro-europeană, conform numărătorii efectuate în peste 99% din circumscripţii, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Giorgi Kalandarişvili, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Bărbat de 70 de ani filmat în timp ce merge pe contrasens pe drumul expres Craiova-Pitești

Câştigul partidului pro-rus în aceste alegeri va indica dacă țara se va îndrepta înspre Uniunea Europeană sau înspre Rusia, spun mai multe voci. În urma apariţiei primelor cifre, opoziţia pro-europeană, care susține direcția occidentală a țării, spune că nu acceptă aceste rezultate. Primele rezultate oficiale, cu 70% din secţiile de votare numărate, reprezentând majoritatea voturilor exprimate, au arătat că partidul de guvernământ a obţinut 53% din voturi, a declarat comisia electorală. Rezultatele nu includ majoritatea voturilor exprimate de georgienii care locuiesc în străinătate.

Rusia a semnalat în repetate rânduri că doreşte ca Visul Georgian să câştige, acuzând în acelaşi timp ţările occidentale de interferenţă nejustificată în politica georgiană.

Citește și: Scandal monstru la o parohie din Bascov! Cântăreţul l-a împins în altar pe preot şi a sărit să-l bată

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...