Web Analytics
scris sâmbătă, 26.10.2024

Ce sume de bani încasează angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024

Mai este doar o lună până la primul tur al alegerilor prezidențiale din România, programat pe 24 noiembrie 2024. Românii interesați să lucreze în secțiile de votare au ocazia de a câștiga sume semnificative, care, în anumite cazuri, pot depăși 4.000 de lei.

Ce sume de bani încasează angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024

Alegerile prezidențiale din acest an vor fi organizate în două tururi de scrutin, primul pe 24 noiembrie și al doilea pe 8 decembrie. În aceste zile, cei care se implică în administrarea procesului electoral la nivelul secțiilor de votare vor primi remunerații generoase.

Citește și: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza la secţiile de votare şi vor bloca primul tur al alegerilor prezidenţiale

Funcția de președinte al unei secții de votare este una dintre cele mai bine plătite, oferind aproximativ 4.200 de lei pentru întregul proces electoral. Aceasta include un onorariu zilnic de 330 de lei, la care se adaugă o indemnizație de protocol de 35 de lei pe zi. Pentru a îndeplini acest rol, persoanele alese trebuie să participe la un curs de pregătire, pentru care sunt plătite suplimentar.

Membrii secțiilor de votare, informaticienii și personalul auxiliar primesc câte 162 de lei pe zi, fiind remunerați pentru o perioadă de până la 13 zile. Astfel, veniturile totale ale acestor angajați pot ajunge la 2.106 lei pentru perioada de activitate. Toți participanții trebuie să parcurgă și un training prealabil, care este remunerat în funcție de responsabilitățile fiecărui rol.

Citește și: Iulia Moțoc, înlocuită din completul Curții Penale Internaționale

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

17 ani fără Dobrin!

Fostul mare fotbalist Nicolae Dobrin s-a stins din viață în urmă cu 17 ani, pe 26 octombrie 2007,...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...