Web Analytics
scris vineri, 25.10.2024

Ceremonial militar-religios la Cimitirul Eroilor din Pitești, în cinstea Zilei Armatei Române

25 octombrie – Ziua Armatei Române, la Pitești! Astăzi, Garnizoana Pitești a organizat un ceremonial militar-religios la Cimitirul Eroilor, în cinstea Zilei Armatei Române. Cu această ocazie, autoritățile județene și locale, civile și militare, alături de cetățeni, au adus un omagiu soldaților care au luptat pentru apărarea țării.

Ceremonial militar-religios la Cimitirul Eroilor din Pitești, în cinstea Zilei Armatei Române

Citește și Nou program de vizitare la Grădina Zoologică Pitești

Manifestările au început solemn, cu intonarea Imnului Național și o slujbă religioasă în memoria eroilor căzuți. Au urmat depuneri de coroane și flori la Monumentul Eroilor și defilarea gărzii de onoare. Viceprimarul Gelu Tofan a transmis mesajul primarului Cristian Gentea de apreciere și recunoștință, în numele piteștenilor: ”Omagiu celor care au servit și servesc drapelul tricolor, purtând cu mândrie uniforma militară! Ziua de 25 octombrie este mai mult decât sărbătoarea Armatei României, este – pentru români – reafirmarea garanției stabilității și a păcii între granițele naționale! Eroii ne sunt simbol al dăruirii și al loialității de-a lungul istoriei, ne insuflă curaj și putere de sacrificiu în momentele în care se manifestă amenințări asupra integrității teritoriale. La mulți ani cadrelor militare active și în rezervă, veteranilor și tuturor celor care servesc patria cu onoare! La mulți ani, Armatei României!”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...