Web Analytics
scris miercuri, 23.10.2024

Guvernul a adoptat decizia care vizează toți pensionarii din România

Guvernul a adoptat noua grilă națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, care nu mai fusese revizuită de 24 de ani. Noua grilă se va aplica de la 1 martie 2025 și va aduce schimbări majore în ceea ce privește modul în care vor fi îmbunătățite condițiile oferite persoanelor vârstnice.

Guvernul a adoptat decizia care vizează toți pensionarii din România

Citește și Accident urât în Trivale. Două persoane au ajuns la spital

”Grila națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice a fost revizuită după 24 de ani

Guvernul a simplificat, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Grila națională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice, și a revizuit instrumentele standard de evaluare a nevoilor acestor persoane, respectiv criteriile de încadrare în grade de dependenţă și fişa de evaluare socio-medicală. Modificările au fost propuse în contextul în care această grilă nu a mai fost actualizată din anul 2000.

Grila naţională de evaluare a nevoilor persoanelor vârstnice este utilizată în încadrarea persoanelor vârstnice în grade de dependență și în elaborarea planului individualizat de îngrijire și asistență.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...